Bodil og Karl
Hjertesaker

Tudos.no – med blanke ark og all slags penner til

Denne reklamen burde vært håndskrevet. Ja. for dette er reklame. Ektefølt reklame for min dyktige svigersønn, Karl, som har gjort et levebrød ut av fyllepenner og andre skrivesaker via nettstedet Tudos.no.

Kanskje ikke så rart, ettersom en vakker penn, til alt fra 50 til 979.00 kroner, er den perfekte gaven til hvem det skulle være.

Tudos Pop Up

Og som om et nettsted med 1.700 produkter ikke skulle være nok, har Karl nå åpnet en pop up store, for oss som liker å ta og føle på ting før vi kjøper.  Midt oppi de kuleste sjappene i Øvre Slottsgate 20, bare et kvartal fra Stortorvet, der Richard Andvord ruvet i forrige århundre. Palasset der vi skriveglade kunne velge og vrake i almanakker, time managers, penner og ikke minst, deilig brevpapir.

remington-tudos.no-bodilfuhr.no
Moderne nostalgi

Tudos.no ble startet opp for to år siden som en nettbutikk for skrivesaker. Først og fremst penner – sinnsykt dyre og ganske rimelige fyllepenner – sånne med slangetungespiss som lekker ut akkurat nok blekk til å formulere de vakreste setninger. I alle fall sånn utseendemessig.

Hellig handling

Kalligrafi heter det på fagspråket. Og som så mye annet som vi har importert fra Østen handler det om å være i nuet; legge hele sjelen i den ene streken og bli ett med vår guddommelige natur.

Neida, jeg bare tuller . All skjønnskrift utført med penn krever enorm konsentrasjon. Og det er det. Men opprinnelig var altså denne skrivekunsten en hellig handling.

tudos.no-bodilfuhr.no
Blide notisbøker også

Nå er det blitt en trendsak. Kalligrafene samles i grupper på nettet, de blogger og de møtes på kongresser, men de tegner for hånd. Og da gjelder det å ha utstyret i orden.

Jeg har alltid ønsket meg en Mont Blanc fyllepenn, en sånn som Jan Kjærstad bruker når han skriver bøkene sine, noe av det ypperste av fyllepenn luksus jeg kunne tenke meg. Inntil jeg oppdaget Tudos.no, der  fyllepenner altså selges for 979.000 kroner!

Og det gjelder ikke bare Kjell Inge Røkke, som trenger noe kostbart å pynte Armani-jakken sin med; men nerdete fyllepenn- aficionados som prioriterer slikt, kanskje sparer de i årevis, for alt jeg vet.

tudos.no-benedicte-sande-bodilfuhr.no
Håndmalte kort fra Benedicte Sande.

Selv er jeg særlig fascinert av notis bøkene. De små i A6 format fra Fabriano eller Moleskine. De er akkurat små nok til å putte i den minste vesken . Og det er viktig for en som plutselig kan komme på noe vesentlig. Eller må notere inntrykk under en teaterforestilling.

Og bindersene. Små, hvite binders formet som fugler.

Nå venter jeg på brevsettet. Det gulnede, gamle brevsettet Alvøen produserte i gamle dager. Det kommer nok snart. Min svigersønn har et forfriskende talent for blanke ark og fargestifter med nostalgisk preg.

Kudos, Karl!

Legg inn en kommentar