utsikt fra TAK-Stockholm-At-six
Kule Turer

En topptung Sekser i Stockholm

Diskret plassert i et gammelt horestrøk, i tekkelig gåavstand fra Centralstasjonen, NK og Gamla Stan, tårner 5-stjernerhotellet AtSix, Norges hippeste export-artikkel akkurat nå. Sammen med HOBO, et hipsterhotell i Ace-inspirert luksus-amish-stil og TAK, en eksklusiv nordisk-asiatisk fusion restaurant i 16ende etasje, har Petter Stordalen fått det siste word on the street i Stockholm akkurat nå.

Atsix.stockholm-mar-listening
Resepsjonen er noe for seg selv.

-Alle vil jo dit, forteller min venninne Margareta Hedin, husastrolog hos Damernas Varld. Og er det noen som vet sånt, så er det vel henne.

Bestill bord i tide!

Og man bør helst være fortrolig med stjernene om man bare vil spise et smaklig måltid høyt der oppe blant alle Stockholms in folk som har hatt vett på å bestille bord i tide. For på TAK er det fullbooket i ukesvis fremover, enda det er knallsurt på uteterassen og man må ta heis og tror man er havnet på avveie for å komme dit, hadde det ikke vært for alle de uniformerte mennene som nikker og geleider en i riktig retning.

TAK-restaurant-stockholm-at-six
På TAK kan du lage din egen sushi-kebab. Bruksanvisning følger med.

Man slipper i alle fall kø til langt utpå gaten slik det var i våres, da det nettopp hadde åpnet, kan min datter informere meg. Hun har invitert mor på en liten sightseeing på en av de mange arbeidsplassene hun frekventerer som Group Coordinator hos Nordic Choice Hotels. Fancy. Og festlig for mor, som gjenopplever dagene som Model Mom, da mitt lille praktverk var toppmodell og jeg reiste verden rundt for å passe på henne.

Sjeldent vakker utsikt

Nå er det mest hun som passer på meg. Hun er jo på jobb, og stiller presis i frokostsalen, i motsetning til sin mor. Jeg er helt bergtatt av hotellrommet, der jeg nå kan se solen stå opp, i samme bildet  som nyhetene ruller over TV-skjermen.

Hele langveggen i suiten jeg er booket på, består av vinduer fra gulv til tak. Jeg kan til og med gå ut på en liten veranda, enda jeg bor i fjortende etasje! Med usikret, fritt fall rett ned.

Solnedgangen er ikke verst, den heller.

Men hvem har lyst til å kaste seg utfor når estetikken innenfor er så forførende?

Når garderobeskapet er trukket med semsket mørkegrønn alcantara og skrivebordet er et eneste vakkert stykke marmor?

Badet mitt er finere

Når kaffemaskinen faktisk lager god kaffe og den lille hjørnesofaen inviterer til å slenge bena oppi?

Når du kan pusse tennene med utsikt til himmelen gjennom speilet? (Den eneste lille effekten, ja, bortsett fra den gigantiske størrelsen, da, som gjorde dette rommet finere enn det mitt nye badeværelse:)

sunset in bathroom-mirror-at-six
Sjelden man pusser tennene med solnedgang i bakgrunnen!

Men det er altså et liv utenfor dette rommet. En herlig frokostbuffet blant annet, også for oss som ikke orker frokost, som bare vil ha et glass ananas og spinat juice, litt svensk kvarg med valnøtter og et så rikelig fruktutvalg at man skulle tro man var i California.

Metervis med marmorhode

Herfra er ikke veien lang til lobbyen og den signatur-piecen som skiller AtSix fra andre raffinerte, mørke, modernistiske luksushoteller man kjenner; nemlig det minst fire meter høye kvinnehodet som troner i marmortrappen.

at-six-stockholm-reception
Marmorhodet speiler seg i døren.

Mar listening heter Jaume Plensas skulptur. Hun lytter altså etter havet, som seg hør og bør en skulptur i et zen-renset miljø, med akkurat den avslappede roen travle forretningsreisende setter pris på.

Også vi litt mer avslappede mødre da. Uten annen agenda enn å nyte hotellet fra topp til tå.

Legg inn en kommentar