Herlige Folk

Supermodellen syr tilbake

80-talls-ikonet Anette Stai er sommerens T-shirt-statement hos Moods of Norway. Selv foretrekker hun blå strikkejakker og cover-bilder av seg selv i myk ull rundt halsen. Av den typen som ikke nupper.

anette_stai_and_bodil_fuhr
Anette Stai elsker grovstrikkede jakker. Selv fikk jeg sansen for denne lammeskinnsvesten.

-Men noen mennesker nupper mer enn andre. De er rett og slett mer statiske! Er du en nupper, kan du ikke gjøre annet enn å flise dem av, etterhvert som de dukker opp!

Anette Stai vil kle oss opp

Hun kan få sagt det, Anette Stai. Noen ganger så hun helst vil bite seg i tungen. Men når du er så berømmelig pen, kommer du unna med mye. Og nå vil hun gjerne pynte opp oss andre også. Fordi hun bryr seg.

Vi må ta vare på kvinnekroppen, det er viktig at folk føler seg komfortable i klærne de har på seg, sier hun.

anette_stai_new_design
Herfra er det Hild Andresen Bergère som er Anette Stais designpartner. De kler hverandre.

-Og da må du huske, Anette, at ikke alle kvinner har en kropp som deg, sier Hild Andresen Bergère, ny designpartner hos Anette Stai A/S, klesmerket som satser på behagelig eleganse for voksne  kvinner.

Vi vil være elegant komfortable

For ja, vi norske kvinner vil gjerne være moderne, men ikke for moderne. Vi vil gjerne være elegante, men bare sånn i det små, og fremfor alt vil vi føle oss komfortable.

Sånn har jeg i alle fall tenkt, når jeg tok over denne kolleksjonen som jeg først designet for Møre Konfeksjon. Men det har vært en bratt læringskurve! Jeg har gjort alle feilene i boka, forsikrer Anette.

anette_stai_promises_viscose_not_polyester
Anette Stai lover mer viscose enn polyester; altså naturkvalitet til samme pris.

Blant annet bestilte hun en høst hundrevis av paljettkjoler, med det som skulle være påsydde paljetter.

-De viste seg å være limt på og bare drysset av i sommervarmen. Det ble jul i august, for å si det sånn.

Kjenn din kinesiske produsent

Men etter 3 kolleksjoner er Stai bokstavelig talt varm i trøya. Hennes tidligere samarbeidspartner har pensjonert seg, og nå skal hun og stilsikre Hild til Kina og finkommunisere med produsentene. Det er slik man sikrer seg den kolleksjonen man faktisk har tegnet og tenkt seg til.

anette_stai_loves-this_furcoat
Anette elsker denne fuskepelsen i sjelden bløt kvalitet. Og den kan brukes på begge sider.

Og der Anette nøler, hun har tross alt bakgrunn som supermodell, redaktør og fotograf; backer Hild opp med bred estetisk bakgrunn i alt fra design til markedsføring.

Folk skaper klær

Dessuten har Hild klokkeklare meninger.  Hvis hun syns noe kler deg, og du ikke er enig, er det selvtillitten din det er noe galt med, ikke selve plagget. Det kaller jeg salesmanship.

details-count
Detaljene teller. Denne genseren har en sølvkant på innsiden av ermet og halsringningen.

Anette Stai satser i alle fall på en basic, ren kolleksjon, der alle plaggene har en liten twist, en rar liten greie, så det ikke blir for traust.

-Hild har allerede lært meg mye. Nå skal jeg prøve meg på farger og mønstre, noe som kan dra kolleksjonen sammen. Og vi skal lage egne mønstre, det er en av Hilds spesialiteter, sier Anette.

Jeg vil gjerne bli litt mer leken etterhvert, men det er jo viktig å ikke ta helt av, da. Folk er jo så forskjellige og vår jobb er å treffe flere opptil flere av dem, sier Stai.

Både nuppere og ikke-nuppere.

2 kommentarer

Legg inn en kommentar