Mote med Måte

Sportsklær for sofaslitere

Jeg er helt avhengig av min orange fleece jakke fra Norrøna. Helt siden jeg så den på en venninne og fikk lov å kjøpe maken, har jeg dyrket den.

Som liggeunderlag på et kaldt hotellrom, redningsplagg på en altfor kald joggetur, eller bare kosejakke før sentralfyren kom på inne. Høy kosefaktor! Rene teddybjørnen for voksne.

Nå har den fått nye muligheter. Sporty chic er tilbake! Big time!

madonna og alexander wang på hans SS 17 show i New York

Du vet det er sikkert når sporty chic himself, Alexander Wang, slår seg sammen med Madonna og gjenoppliver Adidas stripene som var så hotte på 90 tallet at jeg i min tid som motereporter i Aftenposten skrev en sak som het Tre små Striper.

Til og med plastikkslippers fra Adidas var ok på denn tiden, så lenge du ikke stylet dem som en campingturist, selvfølgelig.

t39

Men i prinsippet kan du nå ta et hvilket som helst sportsplagg du liker og style det opp med skjørt eller skjorte –  i alle fall noe som skaper kontrast til antrekket.

Jeg syns et sort skinnskjørt passer fint. Ikke minst fordi det gir meg mulighet til å bruke noen svinedyre joggings fra Etro jeg kjøpte i Bangkok. Selv etter 50 prosent avslag måtte jeg punge ut med over tretusen kroner!

Til gjengjeld syns jeg de er så fine at jeg studerer dem mens jeg går og legger opp resten av antrekket etter hva som passer til dem.

sport-fashion

Alltid en god ide hvis du liker litt ekstremt fottøy. I et herlig dameselskap her om dagen, traff jeg superstylisten Margrethe Gilboe, hun hadde et par grønne, spisse alligatorboots fra Acne til å dø for. Antrekket forøvrig besto at kamelfarget midiskjørt, sort genser og en knallrød veske fra Studio Molund jeg var fristet til å stjele. Kul dame!

Men altså, Norrøna jakken. Til og med mine søte naboer, to sporty studenter som følger godt med i motetimen, dukket opp i hver sin her om dagen – den ene i nevnte orange, den andre i neongrønn. Fikk lyst på den også!

fullsizerender-7

Det er noe med akkurat riktig overlengde på armene, innsvingingen i livet, den lille kontrastfargen i linningen – slike ting som gjør for eksempel en Paul Smith skjorte kulere enn alle andre skjorter.

Også er den komfortabel, da, en faktor vi nordmenn og kvinner, uansett hvor jålete vi er, setter høyere enn alle andre land det er mulig å sammenligne seg med.

Koselig og komfortabel? Høy kosekomfort?

Den tar vi!

PS

Innlegget er ikke sponset av hverken Norrøna eller Etro, men burde absolutt vært det.

Legg inn en kommentar