Hjertesaker

Skjønnhet er et forfriskende næringsmiddel

Springvannet risler ustoppelig i Mayas hage. Noen ganger dabber det litt av, andre ganger står det som en lysfontene mot himmelen. Men det stopper aldri.

big-garden-at-Mayas
Mayas hage har selvsagt en dam.

Sånn er det med Maya også. Damen bak Mayawater, det norske kildevannet som frisker opp alt fra arabiske shaikayer til californiske filmstjerner, har en gjennomført forfriskende livsstil.

Den er jeg så heldig å få et døgnkontinuerlige innblikk i , når jeg besøker henne på «godset» utenfor Sandefjord. Huset hun kjøpte av sine svigerforeldre fordi hverken hun eller datteren eller hennes nye samboer kunne tenke seg å leve uten denne oasen av fred og fordragelighet.

spring-water-farriss
Springvann må man også ha.

I Mayas verden handler mye om å tilføre fuktighet, innenfra og utenfra. Et eple om dagen holder doktoren borte, sa man i gamle dager. Hos Maya går det mest i sitronvann, banan, ananas, bringebær og blåbær til frokost, grønnsaksjuice til lunch og raffinert, fransk kjøkken til middag. Man skal jo leve. Og Maya og samboeren Thomas lever godt.

Men økologisk skal det være. Det er ikke den butikk i Vestfold som ikke er saumfart av Mayas trenede blikk for alt som gror og  får alt annet til å gro.

flowers-dogs-must
Blomster og bikkjer er et must

Jeg blir så inspirert av denne shopping aktiviteten at jeg ender opp med to kjempepetuniar, enda jeg for en gangs skyld allerede har kjøpt blomster til verandaen i år. Men ikke så friske og fargerike som disse!

Kildevann med organisk te

Jeg er blitt forfrisket og vil ha mer. Bare i løpet av formiddagen har jeg sprayet meg tre ganger med Maya Water, denne elixiren som automatisk forårsaker et ekstra dypt innpust og kvikker opp både deg og huden din. Kildevannet kommer fra Skogshornkilden i Hemsedal, en kilde Maya har opsjon på. Tilsatt organisk hvit te, har vannet i tillegg en antioksidant effekt der det piffes ut gjennom microdyser og gir deg en følelse av morgendugg midt på dagen.

dogs-like-mayawater
Billie & Johhny får en piff Mayawater

Selv Mayas hunder, lille Billie og store Johnny, elsker Maya Water. De blunker ikke engang når de får en spray midt på nesen.

Om natten sover de stille som små mus, (forresten det eneste Maya er skikkelig redd for, de representerer jo bare forfall og muselort), men om morgenen spretter hundene opp som lerkefugler, klare for en drøy times tur i dyp løvskog og grønne enger mot havet. Ja, det er nesten pinlig vakkert alt sammen.

Men skjønnhet er et næringsmiddel som pøses på i rikelige porsjoner i Mayas univers. Det blir aldri for mye. Kampen mot det uskjønne er ustoppelig. Alt fra mus i veggene til mugne badeværelser  og lurvete ugress rives opp med roten. Gjør plass til enda flere blomster.

Som etter et vasstrukkent møte med hageslangen får en skikkelig piff av Mayawater de også. Selve Livets Vann i Mayas sprudlende hage.

Legg inn en kommentar