Mote med Måte

Se, min veske! Den har ingen andre.

For to år siden var det stort sett superstjerner som Kate Moss og Charlize Theron som hadde råd til en MaisonRavn veske i krokodilleskinn med vintagestoffer. Nå har nordnorske Claudia Ravnbø designet totebag og mobildeksel for oss vanlig dødelige.totebg-maisonravn

I en tid da den blå IKEA-bagen kopieres på catwalken og selveste Christian Loboutin samarbeider med mexicanske landsbykvinner for folklore effekter, er det godt å vite at helnorske Claudia Ravnbø tok haute couture folklore til nye høyder allerede for nesten tre år siden.

Da hadde så mange venninner misunt henne de veskene hun sydde til seg selv, at hun begynte å produsere dem.

En kunstnerisk ventil

-  Jeg hadde så mange vakre stoffrester  etter å ha trålet all verdens stoffmarkeder, at jeg måtte bruke dem til noe! Veskene var sånn sett et fritidsprosjekt, en kunstnerisk ventil, sier den globetrottende firebarnsmoren, som er utdannet billedkunstner og i mange år har jobbet som interiørarkitekt.

Luksusvesken får fint plass i totebagen

Nå henger veskene hennes hos Colette i Paris og snart dukker de opp hos Harrods i London og Bergdorf Goodman i New York.

Som veskedesigner er Claudia mer opptatt av estetikk enn mote og trender. For henne handler det om spennende kontraster.

Ta bort det vakreste!

— Alt som er vakkert kjenner man igjen. Og for å unngå kitschen, gjør jeg som jeg lærte på kunstakademiet i Glasgow: når jeg tror jeg er ferdig, tar jeg bort det vakreste og ser om det fortsatt fungerer. Da er den ferdig!

En fiks ferdig veske som ingen andre har – det er noe av poenget med å håndlage sine egne skuldervesker for Ravnbø.

exclusive-bag-maison-ravn
Gyldne stoffer og metaller flettet med skinn, gjerne i ekte gull med og krokodille fra Maison Ravn.

Og nå kan kundene være med å bestemme selv. I Paris showrommet i Rue Castillon kan kundene komme og plukke ut skinnet, stoffene og broderiene de ønsker i akkurat sin veske.

Ottomanske broderier, håndvevet skjortestoff fra Provence og kongelige stoffer fra Jaipur – hver veske kan bestå av minst seks forskjellige stoffer – alle med sin helt unike historie. Og de fleste stoffene er restaurert – etter alle kunstens regler.

- En Maison Ravn-veske skal fungere som en liten oppdagelsesreise. Jeg måtte hyre en professor i tekstil for å lære detaljene om alle stoffene – det er jo en kjempeviktig del av deres historie, påpeker Ravnbø.

Et antikt japansk broderi pryder innsiden.

Hun leverer «The bag of your Dreams», den ingen andre har. Det er jo det som er virkelig luksus, ifølge Ravnbø, ikke den dyre Hermes-vesken i krokodilleskinn rikfolk smykker seg med.

For henne er sånne folk helt vanlige, etter at hun har gjorde kometkarriere som modell og designer som ung og lovende i Paris.

Maison Ravn + LaDurée

Nå er hun kjæreste med David Holder, mannen bak de franske luksusmakronene fra LaDurée. Det blir jo ikke mindre jetset liv av sånt.

Først og fremst pendler hun mellom Paris, der hun selv bor med fire barn og London, der kjæresten bor med sine to.

luckynumber-python-luxury
Lykketall i pyton på krokodilleskinn

Men akkurat i dag er de i Oslo, for å treffe venner og selge inn de rimeligste Ravn-veskene hos Høyer.

De mest eksklusive veskene koster titusenvis av kroner og Claudia lager aldri mer enn 365 unike vesker i året. Da ville de jo ikke være så unike lenger.

Bare ditt lykketall

Men selv mobildekslene i krokodille som ligger på en 5000 kroner i utsalg, har noe unikt over seg. Har hun for eksempel solgt lykketallet 05 til noen , vil ingen andre få akkurat det nummeret i arabisk utgave. Men kanskje i Romertall? Eller sanskrit?

Mulighetene er mange for en dame som vil sikre eksklusiviteten, selv for oss vanlige lønnsmottagere.

Og totebagen?

Er utført i en slags plastforsegling av den fineste linkvalitet. Den kommer i 4 forskjellige farger, men i et begrenset antall. Og for hver sesong kommer den i nye farger, gigabagen som kan bære 30 kilo, lukkes på toppen og romme alt fra toalettvesken til ekstraklær og mac og elektronisk leketøy.

2 kommentarer

Legg inn en kommentar