ralph-lauren-fashion-sweater-bodil-fuhr
Mote med Måte

En motvillig salgshopper får sine fordommer bekreftet

Sommersalg! Høres bra ut, men jeg kan ikke huske sist jeg fant noe brukbart blant de sære sesongvarene som oftest henger igjen der. Et rødt skjørt, for eksempel, eller en jungelmønstrede skjorte. Så det har jeg sluttet med.

Bare et par sandaler til

Nå skulle jeg bare ut og sjekke et par rød sandaler, et par superkule, semskede, røde, med sløyfe sandaler. Skotøy får man jo aldri for mye av.

En leopardmønstret chiffonkaftan fra H&M kan man jo alltids kaste i kurven. (Alle foto: Anne Lill Eide)

Dessuten skulle jeg innom H&M på Aker Brygge og shoppe neglelakk; en mørkere utgave av Chanels sølepyttneglelakk, Particuliere, som strøk over alle damenegler som en farsott for noen år siden. Den typen som passer til både bleke og sommerbrune hender, og ikke minst; alle rødtoner.

Shortsen som aldri passer

Allerede ved inngangspartiet ser jeg shortsene henge der. Shorts. Det ene plagget som aldri passer meg, enda jeg vel kan karakteriseres som en «jeansjente».

Men i dag har jeg på sandaler, noe som gjør bukseprøving såre enkelt. Og det er noe med de freshe, sorte stripene og den kraftige bomullskvaliteten som tiltrekker meg. På hyllen under ligger noen t-skjorter i skifergrå lin. Hmm, bør sjekkes, selv om det antagelig ser både billig og tacky ut når jeg får det på meg.

Løs t-skjorte i lin og en akkurat passe shorts!

På veien til prøverommet spotter jeg en leopardmønstret chiffon-kaftan til strandbruk. Den får bli med, uprøvet. Alltid brukbar på vei til og fra strandrestauranten, tar null plass og koster 200 kroner. Check.

Og som ved et Hennes & Mauritz-mirakel sitter shortsen perfekt, t-skjorten henger som en Aleksander Wang-piece i akkurat riktig lengde og jeg smiler som en sol i det ekle prøveromslyset. Check, check.

Juhuu: en shorts, en lintopp, en bikinithrowover og 8 ml negelakk rikere og bare 500 kroner fattigere toger jeg selvsikkert mot Mark+Brandy – klar for de røde skoene. Bare de som  mangler for det perfekte sommeroutfit når gradestokken ellers når over 23 grader (et minimum for meg).

Sort genser i ull og silke passer fint over shortsen.

Men hvor lenge var Eva i Paradis? De røde skoene er utsolgt!

Og hvor lenge kan et klesinteressert menneske, omgitt av klassiske fristelser i toppkvalitet på 30 prosent salg, unngå å kjøpe? Selv om prisen fortsatt ligger godt over tusenlappen?

Jeg mistet styringen, for å si det sånn.

For vel er den sorte Max Mara genseren i silke og ull vidunderlig bløt. Men når bruker jeg en sort genser på sommeren når det ellers er varmt nok til  trekvartlang erm og silkekvalitet?

Okei, det kan hende. Rett som det er. Så jeg venter før jeg avgjør hvor dumt det kjøpet var.

Men et lysbeige jeansskjørt med volang? I kjerringlengde rett over kneet? Der tviler jeg mer på brukbarheten.

Sånn sett ble ikke den gyldne lingenseren fra Polo Ralph Lauren spesielt billig. Til gjengjeld er den perfekt på absolutt alle måter . Passform, farge, linkvalitetog bruksområde. LOOOOOVE it.

Og da er den jo verdt sin vekt i gull. Sånn omtrent 3.600 kroner . Et typisk sommersalg.

Legg inn en kommentar