bodil-fuhr-collective-oslo-art-fashion-festival
KulTur

Kunst og mote fusjonerer på Aker Brygge

Igjen! Går det et kreativt sus over Aker Brygge. Collective Oslo Fashion Art Festival, med multitalentfulle Hilde Pettersen Reljin i spissen, tar Oktober på alvor og lager en tre-dagers-fest av de sjeldne.

Fest og farger

Her kan man la seg berike av Talks på formiddagen (sjekk programmet her, så rekker du å få med deg dagens (lørdag) talks, som begynner kl 14.30 på Mellomstasjonen) utstillinger hele dagen og fest og performance på kvelden.

collective-oslo-fashion-art-festival
Kunst og klær over hele linja.

Jeg tok meg en tur på torsdagen for å få med meg det ekstreme mangfoldet som gjør denne festivalen så spesiell.

Men du kan komme til å trenge både google maps , god tid og en smule fantasi for å finne frem til alle kunstnerne, som viser frem klær, foto, malerier og digital kunst i alt fra handlegater til restauranter og bortgjemte lokaler du må heises opp til.

Moteblogger og it-girl Celine Aagaard lanserer både eget klesmerke og fotoutstilling denne høsten.

I går, fredag, hadde jeg gledet meg til interessante talks på formiddagen og åpningen av selve hovedutstillingen på Mellomstasjonen.

Men så ble jeg hasteinnkalt til å gjøre en talk med mesterfotografen Dusan Reljin, som jeg har hatt gleden av å følge siden han jobbet som assistent for Graig Mc Dean på 90-tallet. Den gang han ble med meg på jobb i Bret Easton Ellis leilighet på Manhattan og bidro til en kul broadsheet-helside i Aftenposten.

dusan-reljin-bodilfuhr.no-collective-oslo-art-fashion-festival
En snakk om kunst og mote med Dusan Reljin.

Siden den gang har Dusan vasset i kjendiser, kommersielt lukrative oppdrag og spennende kunsteriske utfordringer.

Arbeidene hans henger i Museum of Modern Art i New York. Og for tiden jobber han med et større kunstprosjekt med Marina Abramovic i Nasjonalmuseet i Beograd, der de begge kommer fra.

Fordi jeg måtte hjem og skrive om denne festivalen, rakk jeg bare en talk bortsett fra min egen. Og hovedutstillingen gleder jeg meg til å besøke i dag, lørdag, som også er festivalens siste dag.

extraweg-collective-oslo-fashion-art-festival

Bare et utsnitt av Extrawegs bevegelige 3D-kunst.

Særlig gleder jeg meg til Extraweg, aka Oliver Latta, en Berlin-basert designer og illustratør som lager live action imagery. En slags Gustav Vigeland i tyggis-utgave.

I tillegg til Dusan Reljins smeltende portretter – er dette årets visuelle sensasjon fra en festival som presenterer kunst over hele linja – fra det estetisk kommersielle til det fascinerende eksperimentelle.

Love it!

Legg inn en kommentar