prinsesse-märtha-shaman-durek-love-bodilfuhr.no
Hjertesaker

«Kom dere ut av det Spirituelle Skapet!»

Tør å være den du er! Ikke bry deg om dem som vil dømme deg!

Prinsesse Märtha er ikke nådig overfor dem som tvinger andre mennesker inn i en boks. Dem om det. Men hvorfor lar vi andre oss kue på denne måten? spør hun retorisk, mens hennes nye kjæreste, Sjaman Durek, står på siden og liksom sender kraft inn i henne; fyrer henne opp, jorder henne ned, gjør henne indignert og trygg og kjærlig på en gang.

Det kan man i alle fall tenke seg, siden han et par timer uti denne tre timer lange workshopen i København, skal demonstrere noen formidable evner til å aktivere energier. Han skal piske dem opp, disse uforklarlige åndeenergiene og la dem arbeide seg gjennom hele forsamlingen, så sterkt at noen skriker og stønner av forløste energier.

Men først til preppingen, oppvåkningen, om du vil, til de tingene som virkelig betyr noe her i verden.

Jeg sitter på annen stolrad i et anonymt loftsværelse, som en slags hybrid mellom en dedikert deltager og en observerende blogger. Jeg har så vidt stukket foten ut av det spirituelle skapet og innrømmet overfor både Dagsrevyen og TV2  at jeg gleder meg til å oppleve sjamanen. Jeg har troen på både guddommelig oppvåkning og indre renselse, nemlig.

Prinsessen-sjamanen- dagsrevyen -bodilfuhr-no
Hyggelig å møte Kristi Maria og Henrik Fra Dagsrevyen på morgenflyet. De må også gjøre jobben sin.

Og jeg kan formelig kjenne hvordan ikke bare journalistens blikk, men min egen rasjonelle venstrehjerne dømmer meg som en naiv stakkar som har skjøvet all sunn fornuft til side for å få en slags mening her i livet.

Light yourself up!

Og der er jeg inne på noe vesentlig, forstår jeg. Særlig etter første øvelse i workshopen, der min sidemann Kevin og jeg skal se hverandre inn i øynene og med jevne mellomrom si «Light yourself up». Det er nemlig oss selv vi ser i hverandres øyne, ifølge Sjaman Durek, selv om det er en person vi aldri har sett før. Og når du ber den andre personen om å lyse opp, snakker du samtidig pent til deg selv. I motsetning til hva du kanskje pleier å gjøre.

Det er effektivt, Kevin og jeg blir gode venner. Vi er sammen i dette. Selv om vi er der alene, begge to. Jeg har lest om undersøkelser der fremmede mennesker har sett hverandre inn i  øynene i minimum tre minutter i strekk og blitt forelsket. Kraftige saker altså, burde innføres i all parterapi, spør du meg, for nå er samtlige 47 deltagere, minus de ti journalistene, kanskje, opplyste og velvillig stemt for neste kapitel av workshopen.

-En sjaman er tradisjonelt en observatør, en som en utenfor stammen og ser til at den beveger seg i riktig retning, forklarer Sjaman Durek. Eller som han sier det i en YouTube-video, en sjaman betyr en som vet og en som fasiliterer din kunnskap om deg selv og de kreftene du har.

prinsessen-sjamanen-spiritualitet-bodilfuhr-no
Jeg må klype ham i armen, Sjaman Durek, for å kjennne at jeg er virkelig. I am another you, som det heter i de kretser.

Sjaman Durek plukker så ut «et demonstrasjonsobjekt», en frivillig pike i salen, en litt sånn prinsessevakker pike, med flommende langt hår og rosa blondekåpe, hun har pyntet seg for å møte sin sjaman, som hun elsker, det har hun allerede fortalt til VG, før hun går inn til Workshopen.

Han ber henne sette seg på en stol foran oss alle og spør litt tøysete om hun er sikker på at hun tør dette. Han tøyser mye, sjamanen.

Joda, hun tør. Så når han ber henne holde ut hånden og kjenne den ballen av energi som vibrerer der, så gjør hun det. Når han ber henne trekke denne energien inn i hele kroppen, gjør hun det også. Det kjennes varmt, får vi vite, når han spør henne. For han spør henne hele tiden, hvordan det kjennes, mens han tilsynelatende skrur opp frekvensen på de energiene som kjører gjennom henne, simpelthen ved å be åndene om å øke den fra 400 -600-1000-1100…

Every Breakdown is a Blessing

Jeg kjenner en mild uro der jeg sitter. Hva om hun bryter fullstendig sammen?

-Det hadde jo vært en velsignelse, every breakdown is a blessing, sier Sjaman Durek i pausen, når jeg spør.

-Men hva om noen mister det totalt? Blir psykotisk og ikke kommer tilbake til normalen?

-Det skjer ikke. Åndene forteller meg hvor grensen går, sier Durek og ser på meg med disse kjærlige øynene. Jeg får lyst til å speile meg lenge, bli bedre kjent med denne kjærlige og vennlige siden av meg selv. Kjempekoselig er det. Litt som da jeg fikk audiens hos Dalai Lama, jeg fikk bare lyst til å le . Og være der.

dalai-lama-spirituality-bodilfuhr.no
Det kjennes litt som da jeg intervjuet Dalai Lama, for tyve år siden.

Prinsesse Märtha kommer inn i rommet, de må gjøre seg klar for siste runde. Workshopen nærmer seg slutten.

-Du kan ikke kjenne på sjalusi, da, når kjæresten din er så kjærlig med alle andre? Kaller både den ene og den andre for My love? spør jeg. Helt umusikalsk. Atonalt, kan du si.

-Hva ? spør Prinsessen tilbake , som om jeg virkelig snakket om en alien, ikke de vanlige åndene. Jeg gjentar spørsmålet. Dette handler mer om meg enn henne, kjenner jeg.

-Sjalusi er ikke noe jeg forholder meg til, sier Sjaman Dureks kjæreste . Så likegyldig at det virker helt overbevisende.

Pausen er over. Nå er det hele gruppens tur til å oppleve sjamankreftene.

Vi inhalerer åndene

Vi setter oss til, fjerner belter og klokker, fester føttene godt i bakken, holder øynene oppe.

-Åpne øyne er viktig i sjamanisme, du skal ikke forsvinne , men være her, puste dypt, bruke to finger til å banke taktfast på pulsen på den venstre hånden. Dette er et viktig punkt på kroppen, herfra kan vi hente informasjon om oss selv, for det er visstnok det vi gjør , mens sjaman Durek går rundt blant oss og tilsynelatende maner frem forskjellige energier i rommet.

Og vi gjør som han sier: Puster dypt inn og ut og bokstavelig talt inhalerer de åndene han har manet frem med sine Samurai-lignende bevegelser, mens vi banker taktfast med to fingre mot det venstre håndleddet.

Det  er utrolig hvor mye sjamanistisk kraft som kan aktiveres i akkurat dette punktet, sier Sjaman Durek. Han sier mange kloke ting vi burde huske for alltid og ikke minst leve etter mens vi banker og puster  og gjesper. Andre hoster og noen begynner å ule langsomt.

Forfedrene overdøves av ulvehyl

Uheldigvis er sistnevnte han bak meg. Han uler etterhvert så høyt at jeg ikke engang legger merke til mine forfedre, som nå downloades og går inn i samtlige av mine celler, ifølge sjaman Durek.

Men jeg får med meg min farfars ansikt, mens han spiller fiolin og gråter, før andre ånder inviteres inn av sjaman Durek, de skal trekke alle de vonde minnene ut , mens jeg banker og banker på håndleddet. Det kjennes fint, men jeg gjesper og gjesper . Og akkurat når jeg syns det kan være nok, ber Sjaman Durek oss om å stoppe, gripe hardt rundt håndleddet og ta en pause.

Før vi fortsetter med en ny runde og en ny runde etter det. Jeg gjesper litt mer og scanner kroppen etter reaksjoner. De er enten ekstremt moderate eller hysjet ned av han som sitter bak meg og  nå skriker så uhemmet at jeg må ta meg sammen for ikke å holde for ørene. Men jeg trenger jo begge hendene til viktigere ting..

En spirituell soldat

Gunilla ved siden av meg lar seg ikke affisere, hun adlyder sjamanens ordre som en spirituell soldat; når han høyner frekvensen på åndeenergien , hoster hun høyere og høyere. Og når han til slutt ber oss om å le ukontrollert, ler hun så hun rister.

Få er bedre til å le ukontrollert enn meg, moren min måtte fike til meg en gang, fordi jeg var helt blå i ansiktet av latterkrampe, har hun fortalt. Men jeg ler ikke på kommando, ikke engang fra en sjaman. Jeg bare smiler. Veldig. Og gjesper litt til.

Det kjennes helt riktig i kakafonien av utagerende mennesker. For kanskje er det slik for meg etter alle disse årene med selvbearbeidelse, at jeg har kvittet meg med de verste demonene, eller de gamle familiespøkelsene, om du vil. Det velger jeg i alle fall å tro.

Slik jeg velger å tro på Sjaman Dureks mektige kapasitet . Fordi han kjennes autentisk, godhjertet og ja : utvalgt som et slags sendebud mellom to verdener.

Alt han gjør er såpass storartet at det fort kan virke åndssvakt (!) å formulere det i korthet. Men Sjaman Durek bor i Los Angeles, der din spirituelle utvikling er en del av dagligtalen, din indre guide er en del av selvopplevelsen og folk flest aksepterer at storartede ting formuleres på en populær måte.

Vil man gå i dybden på den vitenskapelig forklaringen bak hans krefter, har indremedisiner og ayurveda-ekspert Deepak Chopra skrevet minst 15 bøker om Quantum Healing og hvordan det har seg at syke menneske kan bli friske av tilsynelatende uforklarlige medisinske grunner.

Nødvendig kritikk

Men det stopper ikke pressen fra å være kritisk overfor både markedsføring og innhold  av noe som har fått det norske Prinsessestempelet. Selvfølgelig ikke. Det er tross alt et statlig kvalitetsstempel og pressens oppgave er å overvåke at dette ikke misbrukes.

Men for meg, som har vært pålagt dette kritiske presseblikket i over 30 år, kjennes det vidunderlig å bare kaste seg på et morgenfly, betrakte den programforpliktede, kritiske presssen i arbeid, og tillate meg bare å oppleve. Jeg har selvfølgelig scannet Sjaman Dureks virksomhet på Youtube og funnet at han holder mål etter mine begreper.

prinsessen-sjamanen-spiritualitet-bodil-fuhr
Veldig glad for å ha møtt disse to i aksjon. Power couple!

Hvordan omtaler du andre mennesker? Fokuserer du mye på det negative? Hvorfor gjør du ting så komplisert?

Slike , konstruktivt kritiske tanker, putter jeg i min mentale minnebok etter workshopen. Klar for nye ark!

Da jeg kommer hjem sent samme kveld, etter en flytur med så kraftig turbulens at jeg trodde jeg skulle dø (flyet krenget over på siden og falt nedover),  satt en rosakledt, liten baby og sov i stolen sin rett innenfor inngangsdøren.

Oppe i leiligheten min hadde et maleri av en vakker, men trist og ensom blomst ramlet rett ned på kjøkkenbenken.

Nå vurderer jeg å erstatte det med et maleri av en hel bukett.

Vi er sammen om dette.

2 kommentarer

Legg inn en kommentar