Hjertesaker

Kan vi ikke bare smøre oss inn og sole oss, da?

Jeg er en soltilbeder. Virkelig. Det er min måte å kommunisere med universet på, pleier jeg å si , hvis folk blir altfor nedlatende. Soling regnes jo for smått vulgært etterhvert som Los Angeles kulturen sniker seg inn under huden på oss.

janne-kindberg-bodil-fuhr-los-angeles
Janne Kindberg, min bestis i LA, lar aldri solen komme hinsides faktor 90. Foto: Bodil Fuhr

I LA er det ingen fastboende med respekt for seg selv som soler seg. Solfaktor 50 er like viktig som solbriller, gjerne koblet med en stor hatt.

Og det går jo greit, så lenge man er Snøhvitpen som solfaktorkongen Evys islandske salgsrepresentant.

Margret Pinto står i stikkende morgensol på et konferanserom og er omtrent like hudvakker som perlekjedet hun har rundt halsen. Hennes forklaring ?

Det må være genene!

Gener, naturligvis. Men ikke i den vanlige betydningen. Hennes mamma traff nemlig grunnleggeren av Evy solfaktor på en messe i Finland, da Sofia var liten.

sunscreen-evy-best-in-test
Solfaktor 30 holder i massevis om du bare skal være noen timer i solen.

Dermed har hennes oppvekst vært preget av ekstremt god solbeskyttelse. Både i teori og praksis.

Visste du at med solfaktor 10, så slipper du inn 1/10 del av strålingen fra solen? Og så videre oppover? Helt opp til solfaktor 30 – det er nesten ingen forskjell mellom hvor mye stråling faktor 30 og faktor 50 slipper inn. Her er det antall timer i solen som spiller inn.

Like brun med faktor 50?

– Folk kan så himla lite om sol! sier Margret sånn midtveis i powerpoint- showet som får solen til å blekne for alltid. På huden, altså.

margret-pinto-evy-sunscreen
Margret Pinto gnir gjerne moussen rett i ansiktet uten at makeupen bærer preg av det. Foto: Bodil Fuhr

For selv om hun forsikrer at man blir like brun med solfaktor 50 som med faktor 30 , har jeg jo sett soleklare (jada) eksempler på det motsatte. Kjent det på på kroppen, faktisk.

Mest for barna

Og når sannheten skal frem, er det noe i det, innrømmer Margret. For med solfaktor 50, kan du være mye lenger i solen uten å bli brent. Og det er jo flott, hvis man har tenkt å tilbringe 5 timer i knallsol på en strand, men når gidder man det?

sun-protection-children
Ingenting er som å vifte fritt med de nylakkerte tærne på de solbeskyttede bena. Foto: Bodil Fuhr

Når man har små barn, selvfølgelig. Og det er særlig på deres vegne vi lytter ivrig, bloggerne som er invitert av Polhem PR for å bli introdusert til denne solblokkeringen over dem alle.

Glem godlukten!

For ifølge Evys stedlige representant har det seg nemlig slik at en vanlig solfaktorkrem beskytter i så kort tid, hvis vi da bruker nok av den, at vi må ha med 27 flasker pr person solfaktorkrem på en ukes ferie! Dessuten lukter den godt, noe som kan frembringe allergier, i likhet med alle de effektive faktorene som blokkerer solen.

fresh-fruit-looses-freshness-quickly
Evy mousse beholder friskheten over langt tid. I motsetning til for eksempel frukt.

Det samme kan ikke sies om Evy produktene. De lukter faktisk litt ubehagelig. Og den klebrige konsistensen på moussen er en annen pris man må betale for full beskyttelse.

Beskyttelse over hele linja

Jeg skal snart til Dubai. Jeg kommer ikke til å gå  i solstudio på forhånd, slik jeg hadde tenkt. Om jeg skulle komme til å tilbringe litt for mange timer i solen, for ikke å snakke om i vannet, kan jeg trøste meg med at Evy solfaktor ikke bare beskytter min hud, men organismene i havet også. Nå kan jeg snorkle ubekymret i korallrev uten å avlegge miljøspor som parfyme, parabener og konserveringsmidler.

Og jeg som hadde tenkt å holde meg rundt poolen ved hotellet.

Legg inn en kommentar