topp-max-mara-blogg-bodil-fuhr
Mote med Måte

Det er en jungel der ute. Holder ikke det?

Denne våren er først og fremst plantebasert. Det skal blomstre! Ute, inne, over hele kroppen.

Og da kan det ikke bli for mye. By Timos blomstrende bestemorskjoler kommer til å ha en salgsesong de aldri har sett maken til.

Frontknappet, midilang blomsterkjole

By Timos ivrige fanskare var jo ikke helt med på 90-tallet, dengang Laura Ashley herjet gatene og alle motebevisste med respekt for seg selv hadde en frontknappet, midilang blomsterkjole med jeansjakke og conversesko til. Casual Romance, liksom.

flower dress ByTimo
Blomstrende SS 17 fra ByTimo.

Den oppskriften funker akkurat like godt denne våren, men spørsmålet er om vi godt modne damer fortsatt kan komme unna med florale tekstiler.

En sau utkledt som lam

Småblomstrete kjoler er tross alt rangert som en av de første no-nos for damer over 50. Det får oss til å se ut som en sau utkledt som lam, sies det.

Med mindre du er en Agatha Christie lignende gammel dame med stråhatt på den engelske landbygda. Jeg tror det var der de småblomstrete kjolene ble oppfunnet.

vintage-sil-top-betty-barclay
Vintage silketopp fra Betty Barclay.

Men hva om blomstene er store? Forandrer ikke det saken? Jo, det kan det gjøre. Det gjelder bare å finne noe som ikke er altfor prangende. Et mønster som ikke står så mye ut at du liksom kommer i bakgrunnen. Du vil jo ikke se ut som et vandrende blomsterbed, heller. Du vil se ut som deg , med en blomstrete topp, eller kjole på.

Kjøpte den! Og angret.

Jeg har veldig lyst på den grønne jungeltoppen på forsiden til 2.500 kroner. Så lyst at jeg faktisk kjøpte den! Men så kom jeg hjem og oppdaget denne i skapet: En Betty Barclay T-shirt i silke fra 80-tallet, som er nesten like fin. I alle fall nå, som jeg har klippet av linningen i halsen og på ermene og overlocket med sort tråd. Litt løsere i snippen, liksom. Og det liker jeg.

betty barcaly redone.
Betty Barclay topp uten linning.

Noe av grunnen til at dette  dette mønsteret fungerer fint for godt voksne, er det lille dyremønsteret som har sneket seg inn. Her er det ikke all roses and lilies, med andre ord. Sånn passe riktig signalisering.

Er blomstene store nok?

Da var jeg mer i tvil når det gjaldt min alltid like fine bomullskjole fra 20-års-alderen. Er blomstene store nok? Ja, jeg synes i alle fall det. Dessuten er det mye sort mellomrum mellom blomsterprakten, dermed slipper man følelsen av en blomstereng.

vintage-dress-helmut-lang-jacket-bodil-fuhr
Vintage blomsterkjole m Helmut Lang jakke.

Men selv om kjolen fortsatt (hurrah!) sitter som støpt rundt hoftene, har toppen bare stropper. Og nakne overarmer er slikt vi over 50 trygt kan hoppe over. Bruk en svart T-skjorte under på varme dager og en sort jakke på de litt kjøligere.

Og sommeren er reddet. For ikke å snakke om vinteren, de gangene du besøker land med religiøse skikker som tilsier tildekking av knærne.

I’m covered! Endelig!

8FBF7DB6-CE38-4495-9ED6F1CA4D6377D6-5B5FEFCE-15E7-459E-A28FA6B7DDF22BDA

Legg inn en kommentar