Mote med Måte

Jippiii! Snart skisesong!

På det umiskjennlig elegante 60-tallet sto man ikke på ski i lycra bukser eller poplinjoggings. Da var det fete besksømstøvler i skinn, strekkbukser med hælstropper og en tykk, lus- og rosespekket  strikkegenser, som gjaldt.

Tenk Stein Eriksen i den blå Marius genseren sin, med dame i rød utgave av det samme, susende hakk i hæl på de stålsikre Kandahar-bindingene.

27308_stein_eriksen

Thierry Mugler, en av 80-tallets kuleste designere i Paris med sans for Helmut Newton aktige amasoner, holdt stand et godt stykke inn på 90-tallet. Jeg sikret meg heldigvis en drakt og et par skibukser som jeg nå kan dra frem til stor glede og nytte.

Koblet med pumps og en T-skjorte man klipper opp i god 80-talls stil og drar ned på den ene skulderen, er de som skapt for litt smårampete after ski.

untitled_1116_0095

Særlig når T-skjorten er kjøpt i hotteste Mexico – nærmere bestemt Oaxaca – og avbilder en avholdt sacerdote som røyker sin peyote sigarett for å få tilgang til den andre verden.

Da må jo en halvstudert antropolog og fan av Carlos Castanedas Don Juans reiser dra frem en sigarett og blåse litt luft, slik man hadde for vane på 80-tallet. Hele 80-tallet! Jeg sluttet i 1990 og har aldri angret.

Takket være datteren min, som var 4 år på den tiden, og opptatt av døden, som fireåringer flest. Hun var redd for at jeg skulle dø av de fryktelige sigarettene.

fullsizerender

Jeg har mye å takke den nigode datteren min for. Blant annet en superkul Tommy Hillfiger boblejakke, innkjøpt på Rodeo Drive i 2000, da ingen ville gå med Hillfiger lenger og hans flagstore i LaLa land måtte legge ned.

Men nå vil ALLE gå med Hillfiger, hans seneste kolleksjon er så hot at Zara allerede har kopiert den, Og dunjakker ? I knallfarger? Er så hott at kvikksølvet stiger i ren forfjamselse. Men sørg for at den blir litt arty oversize  nå da, hvis du ikke har et loft med så mye rart i  som meg.

2 kommentarer

Legg inn en kommentar