hvit-essens-lataif-diamond-logos
Oss i mellom

Hvordan har du det med Hvitbalansen?

Første gang jeg hørte ordet var på et lynkurs i foto. Glem hvitbalansen! Still WB på auto, ellers får du enten for blå eller for gule bilder, lærte jeg da.

Andre gangen var langt mer subtil. Og budskapet var egentlig det motsatte; Still deg inn på den hvite frekvensen, så finner du klarhet i de andre fargene også.

Min kloke og spirituelt engasjerte venninne, Kristin Flood, hadde lokket meg til Danmark på et kurs i Lataifen, etter inspirasjon fra de mystiske sufiene, intet mindre.

hvit-essens-lataif-diamond-logos
Hvitt på hvitt, fra innerst til ytterst.

Det dreiet seg om å tydeliggjøre indre fornemmelser; sette farge, form og navn på dem, for å si det enkelt. Et slags indre «kors» , bestående av en hvit, sort, grønn, gul, rød og gjennomsiktig essens, eller psykisk fornemmelse, om du vil.

Seks subtile fornemmelser

Forstår du ikke hva jeg mener? Det skjønner jeg godt. Det tok meg mange år å få en følelse av denne Lataifen, som betyr » De seks subteliteter»og deres dertil hørende psykospirituelle organer, for å sitere Wikipedia.

Her er noen utdrag:

De «Seks subtelitetene» regnes som en del av Selvet, slik kjertler og indre organer er en del av kroppen, ifølge Sufi psykologi.

En spirituell utvikling innebærer oppvåkning av disse subtile sanseorganene, som ligger latent i alle mennesker.

En guide er nødvendig for å aktivere disse fargesentrene i riktig rekkefølge.

Roen finnes i et hav av hvitt

Og slik kan det vel være. Men akkurat som en tyrefekter bruker et rødt teppe for å oppildne oksen, kan du omgi deg med hvitt for å finne en dypere ro og trygghet .

Og selv om du aldri har gått på et kurs, eller møtt en sufimester, kan du kjenne roen som sprer seg når du vandrer inn i det hvite paradiset av en vinter som omslutter oss nå.

Den Hvite Essensen er den man kjenner spre seg innvendig når man bare vet, når man føler seg trygg, når alt faller på plass. Omtrent som etter en god skitur.

Så spenn på deg skiene, broddene, eller hva du vil. Men gjør det langsomt. Kontakten med den hvite essensen krever ingen anstrengelse. Nesten motsatt.

Vær tålmodig, slapp av, pust med magen, prøv å kjede deg litt! kan jeg lese i mine notater fra 10 år tilbake.

Det er mye mellom himmel og jord, men også på innsiden av oss selv.
Det er mye mellom himmel og jord, men også på innsiden av oss selv.

Ikke min yndlingsaktivitet, for å si det forsiktig. Men det må til om man vil få tilgang til en bunnsolid og avslappet viljestyrke som kommer fra dypest nede i magen og som ikke har noe med å ta seg sammen å gjøre, men å gi plass, gi slipp, vise tillit til at hodet ikke ordner opp i alt. Stole på at ting ofte faller på plass i kraft av sin egen tyngde.

Den hvite essensen omtales ofte som Kamelen blant essenser.  Den er utholdende. Den kan bære deg gjennom ørkenen uten mat og drikke. Det går langsomt. Men den gir ikke opp.

Så lenge du sjekker hvitbalansen med jevne mellomrom.

Legg inn en kommentar