giza-egypt-pyramids-bodil-fuhr
Kule Turer

Hemmeligheten ligger i stenen

Jeg lener meg mot bilvinduet. Ser de sandfarvede husene. De høyrøstede moskeene, den forurensede stjernematte himmelen over Kairos  22 millioner innbyggere og tenker; dette blir en ensom tur.

En liten rød djevel

Damen ved siden av meg i minibussen; en snakkesalig 50-åring med babystemme, har nettopp fortalt at en liten rød djevel løp foran henne og viste vei på flyplassen, før den hoppet opp og smatt inn i hennes tredje øye.

Hjelp. Tenk hvis alle de andre i gruppen er like speisa som henne!

Da blir dette en reise frem og tilbake til meg selv.

pyramid-egypt-bodil-fuhr
Siste etappe mot pyramiden gjør vi på beduiner-vis. Foto: Bodil Fuhr 

Tilbake til meg selv i en annen utgave, vil jeg tro, etter alt det jeg nå skal utsette meg for; Templer, pyramider og gravsteder fra morgen til kveld i 12 dager. Med en gjeng, hva skal jeg si; alternative tenkere, som tydeligvis tar inn signaler fra usynlige skapninger.

Uvirkelig geometri

Jeg våkner tidlig i en deilig bred seng på  Giza Marriott hotell og får bekreftet det piccoloen lovet kvelden før: Jeg har faktisk utsikt til Kheopspyramiden! Som et stykke uvirkelig geometri rager den i utkanten av den vakre palmehagen, der jeg skal spise frokost og møte mine 32 medreisende på  denne hellige turen med Sacred Earth Journeys.

Egypt-pyramids-freddy-silva-divine-blueprint
Den Store Plan-guiden Freddy Silva (til venstre) beriker oss med innsikt i geometriske detaljer. Foto: Bodil Fuhr

Jeg er mest spent på Freddy Silva, en mann med usedvanlige kunnskaper om jordens hellige steder og de oppsiktsvekkende presise korrelasjonene dem i mellom. Boken hans, The Divine Blueprint, har jeg ikke lest, jeg skal bare være tilstede og oppleve mest mulig av disse spesielle stedene.

Høytravende teorier

Og spesielle er de. Ofte på en helt annen måte enn de såkalte egyptologene vil ha det til. Vår egen  egyptolog, Vivian, har den tradisjonelle skolekunnskapen. Freddy tar liksom flukt og løfter det hele med teorier som er så høyttravende at jeg knapt kan følge med.

egypt.pyramid-camel-freddy-silva-bodil-fuhr
Høytravende innsikt fra kamelryggen. Foto: kameldriveren, som insisterte på denne latterlige poseringen.

-Hold deg fast og len deg godt bakover!

Jeg har satt meg på min knelende kamel, Moses, og venter på at den skal reise seg. Det virker helt naturstridig å lene seg bakover, når det er akkurat dit man heller, men det er litt som å kjøre motorsykkel ; du må gå med bevegelsen  – ikke mot den.

Noen slippes løs

Så det gjør jeg. Og vi. En i gruppen, en ung, nedtatovert fyr med løvehår, blir til og med sluppet løs av kameldriveren – han galopperer rundt på egen hånd til alles forlystelse.

Vi har det gøy mens spenningen bygger seg opp der vi nærmer oss den minste av de tre pyramidene på Giza-platået.

egypt-sfinxen-bodil-fuhr
Og over alle tre pyramidene på Giza-platået vokter Sfinxen.

Som Freddy Silva uttrykker det; Hvis du hadde en hemmelighet du ville gjemme for ettertiden: Ville du lagt den ut i det mest opplagte stedet? Eller ville du gjemt den unna i det lille. unnselige?

Om jeg har forstått ham riktig, handler dette om en sivilisasjon som var knyttet sammen med andre lignende sivilisasjoner på jorden: Macchu Picchu, Stone Henge, Påskeøya, for å nevne noen. Totalt malplasserte, massive stenkonstruksjoner er fellesnevneren.

Men som Freddy sier, gang på gang, om disse ufattelige presise og gigantiske konstruksjonene fra tusenvis av år tilbake ; ingen ting er skrevet i sten.

Samtidig er det jo akkurat det det er; Hemmeligheten ligger i stenen.

Er det den vi skal finne ut av ?

4 kommentarer

Legg inn en kommentar