luxor-egypt-bodil-fuhr
Kule Turer

Et tempel til kroppens velsignelse

Fuglene stuper inn over den hellige gaten til Paradis. Jeg er på vei inn mot det aller helligste. For hvert skritt jeg tar, stemmes jeg liksom mer og mer til andakt, som det het så vakkert i gamle dager.

I følge mine opplyste guider på denne turen, er det ikke bare en følelse, det er rene fakta. Hver eneste sten, om det så er klebersten, alabast eller granitt, har sin egen frekvens.

I fysisk sync

Og noen templer, eller stener, da, resonnerer mer med kroppen enn andre. Du kommer ganske enkelt i fysisk sync med dine omgivelser.

Du vet den følelsen du har, en vidunderlig sommerdag i skjærgården og du finner den varme stenen som passer perfekt til akkurat din kropp?

luxor-karnak-egypt-meditation
Det er godt å gå blant de 134 søylene i Hippostyle hallen. Noen er 21 meter høye, andre 10 meter. Men alle er 3 meter i diameter.

Sånn har jeg det, der jeg sitter på en søylesokkel i Luxor-tempelet. Også kalt kroppstempelet, fordi det er bygget for å resonnere med menneskekroppen, for å minne oss om at kroppen er et tempel for vår guddommelig sjel.

-Hvert tempel har en hensikt, og en egen frekvens, alt ettersom sjelen skulle stige opp til stjernene, eller komme tilbake, forteller Vivian. Og den type luftig informasjon virker helt naturlig etter en uke omringet av tempelmagi.

eypt-tempel-stone-bodil-fuhr
Man kan ikke annet enn å bli berørt. Foto: Ebba Karlsson

Og selvfølgelig er også dette tempelet bygget på en av jorden «kraftsentra» der den elektromagnetiske strålingen er ekstraordinær. Disse kraftsenterene fungerer omtrent for kloden som det endokrine systemet som regulerer hormonene i menneskekroppen. Og et tempel bygget  på en av disse kraftnodene – som et speilbilde av kosmos – vil sette menneske kroppen og ikke minst sjelen i mer harmonisk kontakt med stjernene, skriver Silva i sin bok The Divine Blueprint .

Men akkurat nå har jeg mer enn nok med å kjenne etter.

karnak-luxor-egypt-temples
Inngangen voktes behørig.

Folk hoier rundt meg, med lydene absorberes og filtreres av den gule stenen.Jeg har utsikt til et byggverk som strekker seg bakover mint 7000 år i historien, om man regner med den første gangen det ble bygget et hellig hus på dette stedet, ifølge Silva.

Og først nå, etter 7 dager på tur i Egypt, har jeg assimilert nok av menneskene, landet, de hellige stedene, for ikke å snakke om Freddy og Vivians konstante informasjonsstrøm, til å kunne lande på en sten.

I valsetakt med historiens sus

Akkurat nå kan jeg formelig kjenne historiens sus og den faktiske energien som strømmer gjennom meg.

All materie vibrerer jo i en viss frekvens. Og akkurat nå valser min kropp og tempelets i fullkommen harmoni .

Jeg makter å nedlaste i alle fall noe av den informasjonen jeg er blitt utsatt for den siste uken.

karnak-luxor-egypt-temple-mysticism
Karnak transcenderer tid og sted. Foto: Bodil Fuhr

Å reise med Freddy på en Sacred Earth Journey , er som å befinne seg i Opplysningstiden med full internett tilgang.

Freddys spesialitet er å knytte jorden sammen på en måte jeg aldri har forestilt meg. Jeg kjøper hans astronomiske og geometriske sammenfall som en fantastisk inspirasjon, fordi jeg ikke har muligheter for å etterprøve dem.

aftermath-egypt-bodil-fuhr-ebba-karlsson
Tid for ettertanke. Foto: Ebba Karlsson.

Her i Luxor – engang Egypts religiøse hovedstad – har alle sin historie . Guidene legger opp til forskjellige vinklinger, alt ettersom hvilken gruppe de leder. Det er så mange å velge mellom. Så mange inskripsjoner å tolke, så mange blikk å sile dem gjennom.

luxor-egypt-temples-everydaylife
De gigantiske tempelkompleksene dominerer i Luxor. Foto: Bodil Fuhr

Selv om etablerte forskere har knekket koden på hvordan lese hieroglyfer, er det fortsatt mange måter. Skal det være mange måter. “Hvis et utsagn ikke kan tolkes på minst seks forskjellige måter samtidig; er det ikke verdt å si, ikke verdt å tenke, Ifølge en av de gamle skriftene.

Ekstremkosmopolitt

Jeg liker Freddys måte. Han er en slags ekstremkosmopolitt som finner talende vinkler mellom Egypt og Yucatan, Skottland og Tyrkia. De skjærer gjennom tid og sted, fortid og fremtid. Alt er ett.

Og det er omtrent slik det føles, der jeg spaserer mellom hundrevis av 15 meter høye søyler og finner balansen i meg selv.

2 kommentarer

Legg inn en kommentar