Interiør

En gylden flate fra Røros

Messingplate på veggen, sa min venninne, det er tingen nå. Passer jo perfekt over den lille kjøkkenbenken din!

Ja! Absolutt! Men hvor får man tak i slikt?

Nei, det hadde hun ikke peiling på.

Så dette er en slags forbrukerveiledningshistorie om reisen mot den plettfrie messingplaten. Og på en måte er det reklame for, roroshetta.no, også. Ganske enkelt fordi Røroshettas metallavdeling til slutt sørget for en vakker og lykkelig slutt, etter fire mislykkede forsøk fra tre forskjellige leverandører.

roroshetta-bodilfuhr.no
Sånn var den. En vanlig hvitmalt bakvegg

For tre måneder siden begynte jeg å søke på blikkenslagere, de kan levere messingplate på mål, ble jeg fortalt.

Da jeg fremførte mitt ærend over telefon til de to første firmaene, ble jeg avspist med dårlig tid, de hadde for mange oppdrag som det var.

De to neste kunne godt ta jobben, men da fikk jeg ta mål og montere selv. Ja, særlig.

Endelig fikk jeg napp, fra et firma som skulle ha 10.500 kroner for tilpasning og montering av den lille messingbiten på 60 x 120 cm.

stripete-messing-nei-takk
Stripete messingplate? Nei takk

Noen billigere? Jada, mye billigere, etter sjette forsøk sto det mellom 6500 kroner fra et firma og 5.500 fra et annet, som tydeligvis hadde lyst på oppdraget.

Jeg var happy, synes all researchen hadde betalt seg, for å si det sånn. En mann kom og tok presise mål, særlig viktig fordi det måtte kuttes ut en bit til stikkkontakter. Du finskjærer ikke en nesten millimeter tykk messingplate.

Gleden var stor da blikkenslageren bare en uke etter (det er raskt i håndverkerland) kom tidlig om morgenen med den ferdigkuttede platen, laget limmønster på veggen og lirket og presset platen på plass. Så tok han av den beskyttende plastfolien.

JAckson -Pollock-impression
Lim på lim på lim på lim

Den avslørte en slags skjold over hele platen, men ingenting vi ikke kunne fjerne med litt messingpuss, tenkte vi og gned i vei. Uten at det hjalp. Ikke engang da han tok platen tilbake til verkstedet og gned den inn med polish etter alle kunstens regler. Skjolden var som støpt inn i messingen.

Alle var enig om at slik skulle det ikke være.

Jevnt stripete

Så jeg fikk ny plate, fra en annen leverandør, som forsikret at deres plater var flekkfrie.

Det hadde de forsåvidt rett i, men denne platen hadde et jevnt stripemønster over hele fjøla, for å si det sånn.

enda-fler-striper
Overraskelse! Striper!

Absolutt ikke den effekten jeg var ute etter. Men det er det beste våre leverandører kan levere, sa den frustrerte håndverkeren. Han var naturlig nok ikke happy med å ta med seg den andre platen hjem.

Jeg var ikke helt fornøyd selv, der jeg satt igjen med solide mengder tørket lim som et slags mislykket pollock maleri på veggen.

Kryp til korset

Så, med en klar følelse av å krype til korset, gikk jeg til konkurrenten med det litt dyrere tilbudet, som jeg nylig hadde takket nei til. Men de var vennligheten selv, da de endelig svarte etter et par uker, og de lovet at stripete messingplater drev ikke de med.

handyman-ma-man-ha
En handyman må man ha

Slik kunne jeg omsider gjøre meg klar for et fjerde håndverkerbesøk tidlig om morgenen, med ferdig ryddet benk og tømte skuffer. Først for å ta mål.

Da han noen dager etter kom med platen, var det uten hull til stikkontakter. Det skulle han klippe opp med saks, etter å ha tilpasset en mal.

Rufsete i kanten

Jeg hadde fint levd med den litt rufsete kantingen, om denne platen , fra en tredje leverandør, ikke hadde vært stripete den også. Til tross for at også denne håndverkeren forsikret meg, gjentatte gnager, om at han hadde sjekket platen på forhånd.

måle-riktig-roroshetta
Måle riktig er viktig

Da jeg etter diverse mail, meldinger og telefoner fikk kontakt med sistnevnte firma igjen, de var vel med god grunn ganske lei av meg, foreslo kundebehandleren deres at jeg tok kontakt med en kjøkkenforhandler. De kunne sikkert bestille en messingplate som var beregnet til kjøkken, ikke et tak eller peisgulv.

Ikke no problem ! Vi får levert våre messingplater fra roroshetta.no forklarte kjøkkenleverandøren, og de er perfekte. Bare noen timer etterpå fikk jeg et tilbud på 6.500 kroner. Men da måtte jeg hente platen hos dem og få noen til å montere den hos meg.

roroshetta-kjokken-bodlfuhr.no
Veldig fornøyd 🙂 Foto: Noah Alveberg

Hvis du er lei av å lese om dette nå, forstår jeg det godt. Jeg var temmelig lei selv. Men siden jeg hadde fått en viss trening av alle nederlagene, ringte jeg nå Røros Metall, som firmaet heter, og spurte om jeg kunne bestille direkte fra dem og få det sendt hjem?

Jada. Ta nøyaktige mål. Husk å markere hva som er opp og ned på tegningen, (det gjorde ikke jeg, så den første platen jeg fikk, var speilvendt) og vipps så har du en to tusen kroner rimeligere, ferdig tilskåret, perfekt børstet messingplate på døren. På femte forsøk.

Legg inn en kommentar