Mote med Måte

En genser til blir aldri feil

Noen lykkes alltid på første forsøk. De vet hva de vil ha. Og går for det. Det må være utrolig deilig  – og ikke minst tidsbesparende å ha det sånn. Type; den gule blusen var fin, den tar jeg. Og så bruker de den, støtt og stadig.

Deilig prøverom på Briskeby Gods. Hva med en Max Mara bluse til «bare» 2940 kroner?

Jeg er mere prøve og feile-typen. Når det gjelder det meste, egentlig. Enten jeg skal ta et bilde, finne den rette, eller altså shoppe et plagg.

Slike tilbøyeligheter gjør januar-shoppingen ekstremt anstrengende. Man skal jo helst gjøre et kupp! Som man får lyst til å bruke mye.

Heldig da, at jeg har med min utvetydige venninne og stylist Elisabeth på shoppingrunde, nå helt i starten av januarsalget.

Eller uheldig, alt ettersom hvordan man velger å se det.  Jeg hadde jo bare tenkt å rekognosere litt, sånn i første omgang, nå når det meste er på bare 30 prosent avslag .

For vi går jo for de dyre tingene, Hos Briskeby Gods, Eger, Acne og Gucci. Under motto: det blir ikke et skikkelig kupp, hvis ikke det er dyrt i utgangspunktet!

Men Elisabeth er på hugget; Den bare må du kjøpe! Det er jo bare en igjen! hvor finner du ellers  en muldvarpfarget kasjmirgenser til bare nihundre kroner! Okei ettusenetthundre da.

Kjedelig, men kledelig. Det ble oss <3

Hun har så rett. Og det verste er, at der vi står i Briskeby Gods , byens mest maksimalistiske, eklektiske luksus butikk, finner vi  the best little bargains in town.

Og prøverommet er så koselig lekkert og så flatterende opplyst at vi får lyst til å flytte inn med kaffekoppen og kjøpe Alt.

Den svartspettede silkeblusen i ekte mulberrysilke, som er så god å ha på seg at vi nesten overser at fargen er ikke såå god opp mot ansiktet.

Silkebluse (Dea Kudibi) nedsatt fra 1660 til 1162kroner. Kanskje?

Den gule Max Mara silkeblusen som er finere når jeg ser den på bildet etterpå enn når jeg ser meg i speilet. For er den egentlig meg?

Det må jeg tenke på! Og det er tross alt nesten første butikken, så jeg nøyer meg med kasjmirgenseren – kjedelig, men safe og garantert brukbar. Særlig når jeg tyner av meg de ekstra julekiloene rundt livet. Done!

Slett ikke verst for første forsøk.

Håper bare ikke jeg finner alt for mye fint til «bare» tusen kroner. Innerst inne har jeg tenkt å bruke mange av dem på en Acne-kåpe jeg har forelsket meg i og håper de har satt ned på salg. Den var grisedyr!

Men først Eger, på Egertorget, naturligvis. Der har de Alt – ifølge Elisabeth. Jeg grugleder meg allerede. Dette kan bli veldig dyrt. Om bare en liten uke kan du høre hvordan det gikk der.

PS

Forsidebildet er en ribbestrikket ullgenser fra Carven – en forsmak på Høyers rikholdige utvalg jeg kommer tilbake til. Ribbestrikk er fortsatt stort – en bra investering. men selv om Hvitt er den nye Vinterfargen – liker jeg egentlig  korte, tykke gensere i off white? Er ikke sikker. Og da bør man ikke kjøpe. Selv om den er satt ned fra 3399 til 2549 kroner. Det er jo penger det også!

Legg inn en kommentar