rolling-stones-tromoya-bodil-fuhr-foto-anne-lill-eide
Oss i mellom

En for alle. Alle for en.

Ingen jeg kjenner er for covid-vaksinen. De fleste aksepterer den som et nødvendig onde man pådrar seg i fellesskapets tjeneste.

Men skremmende mange betrakter den som en helsefarlig tvangstrøye – produsert av maktsyke myndigheter og pengegriske kapitalkrefter. Nå senest i Paris, der demonstrantene fosser ut i gatene i den grunnleggende franske kampen for Frihet!

Jeg er, helt ufrivillig, blitt medlem av en Messenger-gruppe som sprer sistnevnte grupperings edder og galle. Det ferskeste innlegget der i gården, er en tik-tok-video fra Freedom Warriors, som etter deres mening oppsummerer hele situasjonen: Det biologiske laboratoriet i Wuhan, der covid antageligvis stammer fra, eies «tilfeldigvis» av blant andre  Pfizer, og ble «tilfeldigvis» grunnlagt av dr Fauci, som også «tilfeldigvis» promoterer Pfizer-vaksinen i USA. Videre «avsløres» en lang rekke finansinstitusjoner, som alle har interesser i laboratoriet og produksjonen av Pfizer-vaksinen.

Påstandene slenges ut som via en egen naturlov. Research, kildehenvisninger, motstemmer og denslags journalistisk herk er behendig hoppet over. Det høres jo så overbevisende ut!

Et uforutsigbart virus er løs

Jada, og kanskje er noe av det til og med sant? Til å begynne med var «alle» offentlige kanaler enige om at Covid-viruset umulig kunne komme fra det kinesiske Wuhan-laboratoriet; viruset var altfor komplisert, het det. Nå har man åpnet opp for både muligheten og sannsynligheten for at det faktisk var slik det skjedde.

Men det beviser ikke noe annet enn det vi visste; noen ganger er det usunne bånd mellom storkapitalen og politiske interesser. Og det forandrer ikke på saken; Et totalt uforutsigbart virus er løs, og den eneste kuren mot et kollektivt mareritt er massevaksinering. (De som mener dette er et overdrevet scenario, kan jo bare se til Sverige, Storbritannia eller India, som alle  avlyste nedstengning på et tidspunkt, fordi de trodde faren var over. Og der i  gården er det ikke Pfizer, men Astra Zenica som tjener alle pengene.)

Den seriøse pressen kunne definitivt vært mer på ballen i arbeidet med å avsløre de usunne forbindelsene, og den fryktbaserte dramajournalistikken kunne vært tonet ned. Men hvor mange hadde innsett nødvendigheten av å vaksinere seg da? Og som nevnt; av alle dårlige løsninger er massevaksinering så langt den beste.

Moder Jord slår tilbake?

Hvis man ikke vil helt ned på Darwin-nivå  og Den-sterkeste-overlever-strategien, da. For hva om Moder Jord har sett seg lei på det trege miljøskiftet? Hun som bokstavelig talt er blitt undergravet i over hundre år. Takket være fremskrittets umettelighet er nå jorden gjennomhullet, havet nesten utfisket og luften så forurenset at man i Kina har egne friskluftsområder for den velhavende eliten.

Det er for mange av oss og overbefolkningen utgjør den største miljøtrusselen av dem alle. Jo flere mennesker som driver rådrift på naturressurser, jo mer utarmet blir naturligvis planeten vår.

Og hvordan har Jorden løst dette siden Tidenes Morgen ? Med Syndflod, Tørke, Pest og andre plager som reduserer befolkningen. Omtrent slik vi mennesker får jaktlisens på visse rovdyr, når bestanden tar seg opp på bekostning av resten av økosystemet.

Vi vil ikke dø!

Men ettersom vi menneskedyr er blitt mer kultur enn natur, kjemper vi mot denne naturlige seleksjonen med nebb og medisiner. Vi vil helst leve evig og uten sykdom, selvfølgelig. I alle fall her i Vesten, hvor underbefolkning, snarere enn overbefolkning er et problem. Så vi vaksinerer oss; sprøyter inn tålelige giftdoser i folk over nitti, med et inderlig håp om at de får leve lenge ennå, selv om de bare hangler seg gjennom sine siste dager på et pleiehjem.

Slik er det ikke i India. I verdens mest folkerike demokrati (1,6 milliarder mennesker) er det hverken mat eller plass til alle. Noen mener derfor at myndighetene erklærte pandemien for vel overstått slik at i alle fall noen kunne stryke med av denne naturlige befolkningsregulatoren. Det er et ekstremt godt klima for spekulasjoner nå for tiden.

Vaksine som hjernevasker?

Men at samtlige stormakter skulle ha blitt enige om å slå seg sammen til et verdensherredømme ved å injisere folk med en hjernevaskende vaksine, må du lenger ut i verdensrommet med. Kinesere, arabere og amerikanere ved samme bord, lissom? Da har jeg større tro på Pfizer-vaksinen som en relativt vellykket brannslukker for en heldig, vestlig elite.

Så får historien vise hvor mye den faktisk har kostet oss i form av tapt helse. Men at den har gitt oss mer frihet enn den har tatt fra oss, er helt sikkert. Så parisernes rop på Liberte, burde snarere være en hyllest til dem som faktisk vaksinerer seg, slik at vi alle kan få frihet til å virke i verden.

Legg inn en kommentar