silikonspray-baderom-oppussing
Interiør

Bad 7 : Innvollene får kjøtt og blod

Dette er et prosjekt der ting kan skje. Og ikke skje. Jeg vil helst at en eller flere fra Vinderen Bad skal hamre, borre, skru og spikre hele dagen så dette kan gå fortest mulig.

Men ting skal tørke. Og gutta har et par andre ting å gjøre enn å tilfredsstille min utålmodighet.

Ekstra gledelig da, når Lukasz og Woytek omsider kommer, fullastet med Wedi-plater, sement og plank.

refleksjon over arbeid bad
Først må det tenkes. Så Action!

Og nå er det heldigvis slutt på nedrivingen. Lukasz, The demolition man in person, kan mure , viser det seg. Og nå setter de i gang, han og kompanjongen, stapper rør og ledninger inn i slissene, som krypende innvoller på avveie.

Lagvis perfeksjon

Så klasker de på sementen slik at bare , ehhm endetarmene stikker ut.

Rupanelet bygges og dekkes med såkalte Wedi-plater – perfekt som grunnlag for smøremembranen, som skal males på veggene.

wedoplater-baderom-oppussing
Og der er alt dekket med wediplater. Lekkert og isolert.

Og der! Klatter de over pappbiten som tettet rundt soilrøret til naboen over. Liksom litt viktig at det ikke drypper derfra når alt er så perfekt hos meg.

Nå er det bare å be til håndverkerguden at alt ligger til rette. For går noe galt nå, må man bryte seg inn i veggen.

De finner feilen

-Men ikke hele veggen, forsikrer Nino. Nå har man nemlig så presise måleinstrumenter at hvis det er en lekkasje eller brudd på et rør eller en ledning, kan man måle omtrent hvor, og bare bryte seg inn der.

Jeg skal i alle fall være helt sikker på å beholde noen ekstra fliser for påkommende tilfelle. Man vet jo aldri hvilken sjattering det steinbruddet i Italia kan by på om noen år.

stjerneskruer-bad-oppussing-wediplater
En himmel full av stjerneskruer

Jeg kommer ved 8-9-tiden, sa Lukasz i går, det kommer litt an på. Selvfølgelig gjør det det. Det er her Afrika-tiden kommer inn. Folk kommer når de kommer. Hverken klokken 8 eller 9, viser det seg.

Men Nino, elektrikeren kommer. Han skal borre det nattevåkende hullet inn til spisestuen og trekke nok en kabel gjennom kakafonien av kabler i badetaket. Før det lukkes og låses.

Elektrisk vifte må man ha

Ja, og så må han legge inn et jordingsfeste i sikringsboksen. Og hvem vet hva ellers.

Jeg får i alle fall bekreftet at elektrisk vifte må man ha på et bad i følge den nye våtromsloven. Med mindre gården forbyr det. Og det har den altså ikke gjort.

smoremembran-maling-bad-oppussing
Smøremembran ser ut som en hvilken som helst, lysegrå maling.

Og jeg har bekymret meg nok. Tar det faktisk nesten med ro når Lukasz og Woytek ikke kommer . Og ikke kommer. Før ved halvtre tiden.

Men hva gjør vel det? De får jobben gjort, i imponerende hastighet. Og nå vet jeg hva rupanel er. En plankevegg av solid firkantet tømmer. Som skal ha pene, lyseblå wediplater utenpå der igjen, før våtromsmembranen smøres på veggene.

Der de tunge kalkstensflisene på 30 x 60 cm snart skal limes på i et tykt lag med støp.

Hud på hud.

Legg inn en kommentar