slissing-bad-rørlegger
Interiør

Bad 6: Hvor skal downlightsen plasseres?

Pawel & Luca, et dream team fra dengang de laget bad på rekordtid for TV, er i gang før jeg får lukket døren etter dem.

Slissing, dette ordet jeg har hørt så mange ganger uten å skjønne hva det er, får nå kjøtt og blod i form av Lucas tatoverte armer som kjører opp lange hakk i betongen som om han tegnet en blyantstrek på papiret.

Lucas håndterer like gjerne er minidrill som et slissebor.

Oj, der kommer Jesper, rørleggeren også, med rør på rør. sisterne, dusjarmatur og fordelerboks – alt man kan komme til å trenge av denslags på et bad.

Og det er mye. Der det tidligere var to paralelle rør til henholdsvis vask og varmtvannsbereder,( sånn så det i allefall ut for meg) kveiler det seg nå plastrør i alle mulige retninger. De ender opp i et fordelerskap, som heldigvis kan gjemmes unna i skapet med varmtvannsbereder og vaskemaskin.

toilet-bathroom-sisterne
Da er sisternen på plass.

Og der kommer Nino med sine kabler, til elektrisk vifte, LED lys i pynteskapet, glowball-lamper i speilet og lokk til downlights.

-Hvor skal jeg ha dem?

Hvor skal downlightsen plasseres?

Ja , det er jo ikke så enkelt. Skal de gå langs veggen, som er skrå, eller i rett linje? Og hvor nære speilet skal de være?

De må i alle fall være bak hodet ditt når du står ved vasken, ellers lager de skygger i ansiktet, sier lyskonsulent Vibeke Herding Solberg hos Expo Nova. En kunnskapsrik dame som også anbefaler meg å droppe speildør til skapet over toalettet, det kan bli for mye reflekser av lys.

spotlight-light-right-exponova.
her skal spotlighten være, ifølge ekspertisen.

-Hva med frosted glass, sier hun. Eller en skapdør fra IKEA man bare skjærer til. Det er jo nesten ikke til å tro, at en konsulent fra Expo Nova foreslår en skapdør fra IKEA.

Så da blir det kanskje sånn.

En sjelden lampe i speilet

Etter å ha jaktet rundt i fire forskjellige butikker for å oppdrive Jasper Morrisons Glo Ball lampe til speilet, kjenner jeg meg mektig fornøyd. Jeg slapp unna 3 ukers leveringstid! For ikke å snakke om feil lampe, som en uerfaren ekspeditrise hos Illums hadde tenkt å selge meg.

Men hjemme i badebunkersen venter nye problemer.

Vann, lys og strøm blir det nok av..
Vann , lys og strøm blir det nok av.

Nino har trukket sine tråder opp og rundt forbi de bløte rørledningene. Nå stikker det ut ledninger akkurat der hvor Pawel har streket opp med graffittiboksen sin. Masse ledninger.

Men det er ikke nok!

-Du trenger en ny kurs, sier Nino. Det er ikke nok strøm i den ene kursen til både varmtvannsbereder og vaskemaskin. Den må dessverre trekkes gjennom stuen og ut til strømskapet, det er ikke noen annen måte å gjøre det på.

Nei. Hva kan jeg si. Da så.

Legg inn en kommentar