rørlegger-bad
Interiør

Bad 5 : Innendørs telttur med dårlig ventilasjon

Lyden av glidelåser forfølger meg i søvne. Det er bra trening med squatsen jeg må gjøre hver gang en av de doble plastdørene skal åpnes ut mot arbeidssonen. Men hjemmekoselig er det ikke.

Her skal det jobbes!. Først Jesper, rørleggeren. Han bruker omtrent et kvarter på å legge hvite, pene plastrør fra sluket og bort til vask og vaskemaskin. Det er så rent og ryddig atte.

Nå går det unna!

Noen timer senere kommer Pawel i arbeidsantrekk og snitter opp isopor-plater som om det gjaldt et veddemål. Presser de ned mot rørene, skjærer i avtrykket. Puslebitene faller på plass i rekordfart og armaturplatene legges løst oppå.

Ha det! Da kommer elektrikern i morgen tidlig!

varmekabler-elektriker-bad
Varmekabler må legges i akkurat passe slynger. Nino holder orden.

Det bygger seg opp og jeg kjenner uroen legge seg i folder. Men jeg kan ikke fri meg fra tanken på kalkstensflisene fra Fired Earth. De kan avvike litt fra den opprinnelige prøven står det bak på stenen jeg har fått med.

Og siden de er så nøye på å understreke dette med avvik, kan det jo bli noe helt annet, kanskje mye  gulere enn det jeg hadde tenkt meg.

Flisene venter på meg, ikke omvendt

Jeg er så spent at jeg like godt drar ut på lageret der flisene ligger pent pakket og klare. Det har jeg vært nøye på; at flisene skal vente på meg og ikke omvendt.

Og der, blant Kohler armatur og sementposer ligger de, mine fliser. Akkurat like bleke og varme som prøven. Med et nydelig spill av fortid i stenen.

Nå kan jeg bare glede meg til å få dem opp på veggen!!!!

kalkstenfliser-bad-muring
Kalkstensflisene er akkurat så lyse og vakre som jeg hadde håpet.

Elektriker Moh er syk, men sjefen selv, Nino, kommer i stedet. Regner ut de blå slyngene av en varmekabel på millimeteren og legger dem i sirlig bølgemønster fra ende til annen.

Jording til sluk får jeg også. Det kan man få når membranen, en såkalt sveisemembran, ligger i bunn og ikke smøres på betonglaget til slutt.

Varme gulv – året rundt

-Men ulempen er at det kan bli fuktig for varmekablene. De blir jo bare dekket av betong og fliser, som ikke er helt vannholdige, forklarer Nino, en dreven elektriker , som har råd for dette også.

Bare sørg for at varmen alltid står på et minimum, selv om sommeren. Da unngår du garantert problemer.

Den er grei! Jeg elsker jo varme i gulvet; sommer som vinter.

dusjnisje-bad-muring
Hubert sørger for at dusjnisjen senkes ned noen millimeter.

Arek & Hubert ankommer med sement og murespann. Her skal det støpes! Rett oppå varmekablene. Først et løst lag så varmekablene kan ristes til via stålarmaturet og legge seg pent til rette.

Så en siste finish med nedfellskanter til dusjnisjen. Den skal ligge en halv centimenter under resten av gulvet i tillegg til fallet i gulvet. Alle skrekkhistorier om vanndammer på gulvet gjøres til skamme.

-Selvfølgelig. sier Pawel. Hva tar du oss for! tenker han kanskje. Det blir jo usedvanlig mange spørsmål fra meg.

Elektriker Nino kommer innom med downlight han har tenkt å bruke fra SG, et norsk firma. Den ser flott ut. Faktisk penere enn den svinedyre jeg ville ha fra expo nova. Men der var ventetiden for lang.

Og vi har ingen tid å miste.

Legg inn en kommentar