Mote med Måte

Alltid en tid for klær – heldigvis!

Alt har sin tid, sies det – om du planter eller sår, gråter eller ler – kan du banne på at uansett hva som skjer, så har det kimen til det motsatte i seg.

I denne dystre dyden av opp-og-ned-nødvendighet kan det være en solid trøst å huske på at noe aldri forandrer seg: Hver eneste dag, 365 dager i året, må vi finne frem et eller annet å ha på oss.

Er det noe rart vi trenger et visst utvalg? At vi kan ha vondt for å bestemme oss? For ikke bare skal tøyet være rent og pent, det skal være passe varmt og fortrinnsvis vakkert og tidsriktig også. Og ikke minst: det skal være DEG!

Sonia Rykiel toppen i silkechiffon passer perfekt i stoffkvalitet og snitt under den korte ulljakken fra Maje. Dette er min redningsplanke av et antrekk når jeg bare skal ut en tur. Foto: Elisabeth Snaprud
Sonia Rykiel toppen i silkechiffon passer perfekt i stoffkvalitet og snitt under bolerojakken i ull fra Helmut Lang. Paljettpynten i mørkeblått bryter med det monotone, sorte uten å ta for stor oppmerksomhet. Dette er min redningsplanke av et antrekk når jeg bare skal være «litt fin». Skal jeg være litt finere, tar jeg på høye hæler.

Da er det fint å ha endel plagg som går godt sammen, som ser bra ut selv etter rens og vask, og som ikke minst; (floskelalarm!) gjør deg til den beste utgaven av deg selv. Om ikke annet; får det til å se ut som om det er du som har på deg klærne – ikke omvendt. (hver gang jeg får lyst på en mønstrete kjole, blir jeg minnet om den sistnevnte effekten.)

Ovennevnte er noe av ambisjonen med denne bloggen; forsøke å skape en bevissthet omkring hva vi velger å ta på oss og hvorfor. Jeg kommer til å plukke ting fra butikker, på nettet og mitt eget garderobeskap – bare for å vise bredden, systematikken og tanken bak en garderobe som kan funke ganske så bra for et hverdagsmenneske som bryr seg om hvordan hun tar seg ut i andres øyne. For det gjør vi, enten vi går for det helsvarte antrekket, det myke norske; blå-beige looken eller kjører på med stripete strømper og blomstrete kjoler. (Anbefales ikke for damer etter 40.)

Toppen går akkurat passe langt nedenfor jakken, som er akkurat passe innsvinget. Og de smale skinnbuksene er i såpass kraftig, mykt skinn at de ikke klistrer seg til bena.
Toppen går akkurat passe langt nedenfor jakken, som er akkurat passe innsvinget. Og de smale skinnbuksene er i såpass kraftig, mykt skinn at de hverken slenger eller klistrer seg til bena.

Det er i det hele tatt ganske mye man bør unngå i takt med kråketærne rundt øynene og for noen; bilringene rundt livet. Men det er ingen grunn til å miste motet og klessansen av den grunn. Siden mange av oss også får bedre råd etter at barna flytter hjemmefra og lånene nedbetales, er muligheten for et avslappet, personlig og velkledt ytre desto større.

Akkurat som med stjernetydning, er det vanskelig å komme med forutsigelser som passer alle, men selv om min smak langt på vei er klassisk med en rocka twist, er det noe med å bli litt bevisst hva vi setter sammen og hvorfor, som kan åpne opp øynene for alle.

Nest etter en dusj og en rask spasertur, er det lite som kan piffe opp ditt personlige velvære som en smart makeup og et antrekk du føler deg kjempefin i.

Det er nemlig det aller viktigste når du skal ta det vanskelige valget. Enda en dag.

2 kommentarer

Legg inn en kommentar