bodil-fuhr-legs-tights
Mote med Måte

10 kjøreregler for rett strømpe til riktig tid

Hvilken strømpe skal jeg velge ? Skal jeg bare ta den passe tynne, sorte? Som alltid?

Ikke nødvendigvis. Det finnes situasjoner der en litt tykkere sort eller en florlett hudfarget strømpe passer mye bedre.

Kvinner er forskjellige, som kjent, men hvis du er blitt godt voksen og trives best med en klassisk, men moderne stil, har styliste Elisabeth Snaprud og jeg klekket ut noen brukbare kjøreregler.

Strømpe fra wolford er best
En sort 50 denier strømbe bukse fra Wolford passer perfekt til dagbruk i den kaldere årstiden.

For dette er det mange som lurer på. Både Elisabeth og jeg får stadige spørsmål, men det var godeste Hege Tunstad som etterlyste en sak om dette på bloggen;

Så tusen takk for nyttig innspill, Hege! Denne er  spesielt til deg. Og ikke nøl med å spørre, hverken du eller andre om det er noe vi har utelatt.

 1. Gå for sorte eller hudfargede strømpebukser. Fargede, mønstrede eller gullspettede strømpebukser blir bare feil uansett hvor mye du ønsker å piffe opp den samme gamle, sorte kjolen. Sats heller på smykker og en kul liten veske – det er både stilig og brukbart.
 2. En sort strømpe med søm bak er et elegant alternativ til en statement strømpe for en voksen kvinne. Men hold telling på vinglassene – så både du og stripen bak holder seg på plass.
 3. Gå aldri med strømper – uansett farge – i åpne sko, slippers eller sandaler. Nettingstrømper er et unntak, men de overlater vi til ungdommen. I motsetning til den lille nettingsokken, den kan være kul sammen med ballerinasko og til jeans, for eksempel.
 4. Hvite strømper er alltid feil. De får bena dine til å se tykkere ut, og de bryter med antrekket, med mindre du bærer en gammeldags sykepleieruniform (og ærlig talt; vil du leke gammeldags sykepleier, finns det morsommere varianter.)
 5. Er du høy, er det fint å dele opp kroppen med hudfargede strømper til et sort antrekk. Men du blir straks litt mer pyntet og «damete». Til et lyst antrekk er hudfarget som regel best.

  hudfarget-strømpe bukse-er-vanskelig -a-finne
  En hudfarget strømpe bør være nettopp det. Kjøp et utvalg billigstrømper under 10 denier og prøv deg frem med farven.
 6. 6. Om sommeren er en flortynn, «solfarget» strømpe et godt alternativ til bare ben. Den fungerer som makeup for bena, noe vi trenger ettersom årene går.
 7. Korte skjørt på voksne damer går fint så lenge så lenge strømpene er sorte og tette (over 40 denier).
 8. Unngå sorte strømper og røde sko.  Alle fargede sko, egentlig. Det kan se veldig hardt ut.
 9. Ikke spar penger på billige strømper. Det ser billig ut og lønner seg ikke i lengden. Sats på Wolford til sorte strømper – fra 10 denier opp til 50. De bruker microfibre med matt finish, som kjennes behagelig og ser fint ut.
 10. Hudfargede strømper i rosa/beige toner kan fort se ut som en støttestrømpe. Kjøp et utvalg i tynneste kvalitet (10 denier eller mindre) på H&M og prøv deg frem til du finner den solfriske Makeup-tonen som passer dine ben. Se hvilket kvalitetsmerke som matcher fargen og gå for den.

Legg inn en kommentar