bodil-fuhr-tom-wood-salt
Mote med Måte

Trendy arbeidsklær, enten du rapper, bygger eller arkiverer

Sykkel er et bra fremkomstmiddel mellom alle visningsstedene under Oslo Runway. I alle fall om man ikke heter Celine Aagaard eller Vanessa Rudjord og blir fraktet i Mercedes. I stadig nye antrekk, selvfølgelig. Det er mange som slåss om å bli promotert av disse damene.

Jeg kjører klassisk

Selv drar jeg altså frem sykkelen og det mest klassiske  jeg har, sorte jeans, gucci-flats og kamelhårsfarget Margiela-jakke. Man må i det minste føle seg vel oppi all denne trendy velkledtheten.

Så hva er nyhetene for neste sommer, når det egentlig ikke er noe nytt?

Da er det som det pleier å være; Trendene sitter bedre, de er mer utviklet, bearbeidet og innarbeidet.

Iben-show-work-wear
Komfortabelt work wear fra IBEN, nydelig fremført utenfor gamle Deichmann.

Dekonstruksjon, for eksempel, med løse stoffbiter, assymetriske linjer og uventede knytninger fortsetter også neste sommer. Friskt tolket hos IBEN, som serverte plagg på plagg i nye variasjoner.

Deilig brukbart

Paletten var en slags jordfarget pastell innimellom de appetittlige primærfargene. Kolleksjonen var kanskje ikke den mest tydelig, men plaggene er deilig brukbare i en norsk hverdag.

fam-irvoll-pink-show
Fam Irvoll visning med sjokkrosa signatur.

Fam Irvoll, som på mange måter var jentenes alternativ til guttas engang så lekne Moods of Norway , har på ingen måte lagt lekenheten bak seg. En sjokkrosa hip-hop-kolleksjon som ikke ble mindre morsom av Else Kåss Furuseth som dansende modell.

Men bak all moroa serverer Irvoll brukbare pieces for oss vanlig dødelige. Fam Irvoll kan faget sitt.

Tradisjonelt norsk håndverk i internasjonal setting er typisk for iiS Woodling

Min absolutte favorittvisning var likevel iiS Woodling. En norwegian tribe feeling omsluttet joggebuksene, strikken, de broderte bunadsbåndene, blondeblusene og silkevolangene. Alt nydelig stylet av suverene Linda Sande og kanskje inspirert av Admir Batlak.

Innovativt og særnorsk

Dette var i alle fall den mest innovative og samtidig brukbare, særnorske visningen jeg har sett siden hans visning i vinter.

tom-wood-show-oslo-runway-ss18
Tom Wood skuffer ikke fansen med en gjennomført kul workwear kolleksjon.

Kontrasten til Tom Woods workwear kunne ikke vært større. Dette er nononsense fashion på høyt nivå med oversize, korte bukser og ditto lange jakker, ferdig snakka.

Jeg liker den sennepsgule fargen de serverer innimellom sort og jeans, for her er bare det enkleste bra nok. Som kultdesigneren Rick Owens en gang påpekte; Den beste moteaccessoiret du kan ha, er din egen kropp.

Legg inn en kommentar