paris-salg-merci-bodilfuhr.no
Mote med Måte

Sommersalg i Paris

Før vi vet ordet av det, er sommeren over. Og lenge før det igjen, begynner sommersalget. Da kan det være lønnsomt å befinne seg i Paris, selv om temperaturen er hakket over comfortsonen.

Og vil man gjøre de beste kuppene, haster det. Allerede 27 juni innledes sommersalget, og i Paris er det likt for alle.

paris-givenchy-fashion-bodilfuhr.no
Givenchy har enkelte plagg til halv pris allerede nå.

Men utsalgsprisene, som begynner på 30 prosent, fortsetter å synke helt frem til 7. august. Da er salget over , og antageligvis så utplukket at du helst vil ankomme et sted midt i salgsperioden.

Med mindre du har lagt din elsk på en Hermès-veske, uten egentlig å ha råd til det. Da bør du være klar kl ni om morgenen, 27 juni ved Palais de Congrès, nær Porte Maillot.

To dagers Hermès-salg

Her holder Hermès sitt utsalg to dager på rad, fem til halv ni første dagen og frem til 6 den neste.

Men om du som meg, bare er litt sånn løselig på jakt etter noe klassisk og lekkert du kan bruke flere sesonger, kan Galeries Lafayette være et utmerket sted å begynne.

balenciaga-paris-bodilfuhr.no
Unngå oversized logomania.

Gå rett opp i tredje etasje, med mindre du ser etter en Balenciaga T-skjorte til kr 6000, som nå «bare» koster 4200.

I tredje etasje finner du franske merker som Sandro, Maje og Isabel Marant, pluss underlinjene til Valentino, Missoni og Jill Sander.

Gå for fransk design

De fleste plaggene koster i utgangspunktet rundt 2-3000 kroner. De lokale designerne er selvfølgelig de rimeligste; men skulle du falle for et plagg fra engelske Joseph eller Theory, to av mine absolutte favoritter,  får man jo 12 prosent avslag på alle varer over 174 Euro ved hjemreise, så det kan lønne seg likevel.

Uansett gjelder det å handle raskt. Mange pariserinner har ventet på denne dagen og de går rett på de beste kjøpene.

paris-fashion-salg-bodilfuhr-no
Lurex-joggings fra Stella McCartney, anyone?

Noe som regel betyr et klassisk plagg uten ekstremt sesongstempel. Som for eksempel en lurex-genser (den stikker og klør uansett) eller en vogngrønn jakke (selv om du kler denne sesongfargen, så hold deg til et skjerf). Og kanskje en rumpetaske (tvers over brystet) i et lurex-materiale?

Småcrazy accessoirer er en kjekk måte for voksne damer å følge moten på.

Gå etter dine farger når du scanner de forskjellige designerne. Sterke farger og intense mønstre , som det finnes mye av denne sesongen. er sjeldent heldig for 50+ damer.

Og  lin, et klassisk sommermateriale, er i godt utvalg denne sesongen.

fashion-paris-bodilfuhr.no
Duse, fine farger.

Skulle du få nok av hele Lafayette – et tradisjonsrikt, men gammeldags kjøpesenter; byr Bon Marche i St Germain distriktet på et mer classy utvalg.

En shopping opplevelse

Hos Merci , det sjarmerende kjøpesenteret i Marais distriktet, kan du gjøre noen overraskende funn innimellom de søte ungpike-plaggene. Men det er ikke stedet jeg ville satt inn bargain-jakten. Ta det som en trivelig parisisk opplevelse av Marais-sorten etter at du har gjort dine salgskupp.

paris-louisvuitton-sale-fashion-bodilfuhr.no
Max Logomania = LV

PS

Men skulle du allerhelst ønske at du kunne få en Louis Vuitton veske på salg, kan du bare glemme det. LV vesker er aldri på salg. Kanskje derfor de fortsetter å være så ettertraktet som luksusvare.

Uansett er en luksusreise inn i det brunbeige palasset på Champs Elysee verdt det. Om ikke annet for å hvile bena i en av de dype skinnsofaene.

 

Legg inn en kommentar