Mote med Måte

Soldatstøvler, silkechiffon og skiftet kjønn

Blandingen av det maskuline og feminine har alltid gitt oppsiktsvekkende resultater. Små menneskebarn, for eksempel. Men det finnes mange og langt mer begrensede avarter av mixen, både på utsiden og innsiden av et enkelt menneske.

Selv har jeg sansen for ganske ganske mannete, eller nei, guttete menn. Det er noe med det rampete, uventede som bare er , jepp, sexy. Syns nå jeg.

Brad Pitt, Matt Damon and George Clooney enjoy a morning laugh Dec. 7, 2001 prior to their tour of Incirlik Air Base, Turkey. The trio, along with Julia Roberts and Andy Garcia, visited Incirlik to show their appreciation to troops serving in the military. U.S. Air Force photo by Airman 1st Class Tanaya M. Harms. (RELEASED)
Måtte bare snike inn et bilde av denne trioen. Fine da, som nå – i alle fall utenpå.

Men der er vi heldigvis forskjellige. Så forskjellige nå for tiden, at en kvinne, som føler seg som en mann, og som digger damer, kan bli; ikke en ladyboy, nei,nei,nei,  det er jo menn som kler seg ut som damer, men en mann, en skikkelig «mann med pikk og baller», som “han” uttrykte det, da jeg jeg traff “ham” på party her om dagen.

Jeg hadde nylig lest  i Aftenposten om transer, som nå endelig skal få retten til å krysse av for et tredje kjønn i pass og andre offentlige papirer, så jeg følte jo at kommentarfeltet var kommet til meg i egen person.

fullsizerender-6
I antikken måtte man pent finne seg i den kroppen man var født med. Denne romerske hermafroditten er en av flere som flasher sin androgynitet i Louvre-museet.

-Så kanskje, i en fremtidig verden, der folk som føler seg som et annet kjønn blir fullstendig godtatt, kanskje den hunnen han engang var da ikke hadde trengt bekreftelsen på sin motsatthet  i form av hormoner og operasjon, spurte jeg det menneskeskapte hankjønnet.

Fordi jeg syns, (akkurat der er jeg enig med Nina Karin Monsen,) at vi alle burde streve med å godta oss selv akkurat som vi er, selv om det sikkert er ekstremt vanskelig når du føler deg som en mann født i en kvinnekropp.

caroline-de-maigret
Det parisiske stilikonet Caroline de Maigret kler seg helst i herreklær.

Men nei, så enkelt var det nok ikke, ifølge den kjønnsopererte. Noen transseksuelle vil aldri føle seg hjemme på jorden, om de ikke kan få, alternativt kvitte seg med de kjønnsorganene som hører hjemme på den riktige kroppen. Sånn er det bare.

I den andre, og langt mindre kompliserte enden av skalaen har vi androgyne, heterofile kvinner, som Coco Chanel og Caroline de Maigret, som ikke føler seg helt velkledt om de ikke kan forsyne seg av den maskuline garderoben. Coco tok cirka halvparten av hver, mens Caroline kan gå med herresko, jeans, skjorte, blazer og herrefrakk og se ut som noe av det kuleste Paris har fremskaffet siden ja, Coco Chanel.

gabrielle_chanel_en_mariniere
Coco chanel innførte den klassiske «sjømannsgenseren» for damer.

Noe av forklaringen kan ligge i Carolines lange, bustete, fantastiske hår, som sikrer hennes feminitet på tvers av herredressen.

Vi andre dødelige, gjør best i å blande det maskuline med det feminine, (om vi ikke da spesielt ønsker å fremheve vår maskulinitet); jeans og høye hæler, Blondebluse og herrejakke, sommerkjole og bikerboots. genser med en liten blondekant stikkende opp, sånne ting.

For akkurat som motsetninger tiltrekker hverandre, så er slike motsetninger på en kvinnekropp tiltrekkende.

Og det går vi for, enten vi liker menn, kvinner eller begge deler.

Legg inn en kommentar