Kule Turer

Solbrente tangoleksjoner i Berlin

Badeliv, safari, tangoleksjoner, og så litt shopping, da. Det er utrolig hva man rekker på to korte og en lang solskinnsdag i Berlin.

berlin_0916_0916_0217
Badebåten ble en passe absurd opplevelse. Med Escobar og greier.

Dans på Ballroom! Heng rundt Savigny plass! Dra på Badebåten! De gode rådene haglet da jeg spurte min sammensatte omgangskrets – fra ex-ambassadørfruen til ex-punkeren –  om Berlin-tips. Så jeg hev alle i en pot og tok det litt på gefühlen.

Jeg hadde jo såvidt vært i dette mektige bylandskapet før og gjort unna de nødvendige stedene, fra paradebygningene i Mitte til det pittoreske kafelivet i Kreuzberg. Nå kunne jeg ta byen litt som det falt seg.

fullsizerender
Sjarmerende metroutsikt i Schöneberg. Hvor ellers?

Og det fårn si, etter å ha sjekket inn i en leilighet i Charlottenburg, fordi 3 av 4 jeg snakket med påsto det var akkurat som Frogner og der er jeg jo vant til å bo, var det bare to metrostopp til Savigny plats.

Sjarmerende nok med en god fransk fortausrestaurant under noen lindetrær , men skikkelig berlinsk ble det ikke før vi tok en taxi til Ballhuset i Mitte, der man spiser godt, danser enda bedre og hvis man ikke gjør det, kan få tangoleksjoner i et interiør som minner om Berlin på sitt mest dekadente, tidlige 1900-tall.

berlin_0916_0916_0023
Noen ganger er man tre om å danse tango.

Men, ingen storbyferie uten en solid shoppingrunde, og her kommer virkelig Charlottenburg-location til sin rett. Rundt to hjørner og deeer strekker den seg: Kurfürstendamm, boulevarden der Chanel, Valentino og alle de andre tapetserer gaten med oppdatert luksus bak sotede ruter.

berlin_0916_0916_0060
Vindushoppingen i Kurfürstendamm er dobbelt fristende med montre langs hele paradestripen.

For oss skoholikere ble skobutikken Budapester redningen etter å ha gått ut og inn av tilstrekkelig mange fyrstelige butikker med egen dørvakt og selskapskledte ekspeditriser: Der var de alle fra Vuitton til Jimmy Choo, Gucci og Prada. Bare synd bikerbootsen fra Jimmy hadde en spenne tvers over skoen , sånn liksom for å holde underlæret på plass. På den annen side: der sparte jeg 9.500 kroner!fullsizerender

Den beste løsningen på all lynshopping i en storby er naturligvis et stormagasin. Og lykkeligvis er det nettopp i Ka De We vi havner når paradegaten gjør en liten sving.  Men til tross for et par timers rutinemessig scanning av hele tredje etasje, fant jeg ikke noe å ruinere seg for der heller.

berlin_0916_0916_0177
Litt skuffet over dyrelivet bak denne majestetiske inngangen.

Deilig da, skulle man tro, etter all denne siviliserte overfladiskheten,  å styre mot nord-europas mest velassorterte dyrehage midt i byen. Men en ting er å gå tilbake til 1900-tallets tyske selskapsliv, noe helt annet er det å bli minnet om den tapte kolonitidens glory midt på 1800-tallet. Berliner Zoo får jeg heller komme tilbake til.

Arena_berlin
Resirkulert idyll ved elvebredden i Arena Berlin.
fullsizerender
Samme elvebredd, nattestid. Kledelig belysning der altså.

Og virkeligheten, den her og nå, biter langt saftigere på Arena Berlin, en kreativ trykkoker av et gigantisk fabrikkområde lengst øst i Kreuzberg. Sulten drev oss til en indisk restaurant i nabolaget, men det berømte badeskipet var stengt for kvelden.

Men ølet smakte upåklagelig på utebaren «white trash fast food». Der blåste betjeningen jevnlige fakirsalutter for å holde stemningen oppe. Det funket fint for meg.

Så bra stemning var det, at vi måtte tilbake i dagslys for å sjekke ut følelsen av å være på badestranden midt i byen.

berlin_0916_0916_0237
Vesken gjennomsøkes for mat og drikke før du slipper inn på badebåten. Her skal det kjøpes i baren!

Et lysende alternativ til museumsbesøk når det ellers er 31 grader i skyggen. Og det er det ofte her i September. Siste måned i sesongen for Badebåten.