paris-bodilfuhr.no
Mote med Måte

Paris uniformen er pakkeklar!

Jeg skal til Paris! Endelig. Det er altfor lenge siden sist.

Men ettersom jeg primært har vasset rundt i joggings, yoga og badetøy det siste året, trenger jeg å minne meg selv på Paris-uniformen. Den man alltid føler seg vel i når man vil utforske kunst og mote i verdens vakreste by.

bodilfuhr.no-paris- mote
Blå jeans, Hvit bluse, svart jakke – et voila!

Da tyr jeg til boken «How to feel Parisian – wherever you are», skrevet av noen av de kuleste Parisdamene som pynter opp i byen. De er alle 40+ og jobber i film-musikk-mote og forlagsbransjen.

Personligheten er selvfølgelig deres fremste accessoire, så for å fremheve, snarere enn å forstyrre den; spiller man ned. Ikke noe ekstra jåleri der i gården; Logoer, polyesterklær og trange topper er totalforbudt. Med andre ord; hold det enkelt. Og classy.

Hvis en pariserinne kunne ta på en Burberry Trench uten noenting under, ville hun være i himmelen, heter det i bokens 24 look kapittel.

paris-bodilfuhr.no-trenchcoat-fashion
Trenchcoaten er et must. Med eller uten jeans.

Så vi legger frem trenchen. Riktignok fra Prada og laget i Polyester, men  skitt au.

Jeg ser jo for meg en noe mer utvidet garderobe, der jeg utforsker Louis Vuitton-museet i Bologne-skogen,

Så jeg drar frem den mørkeblå jeansen som er så utrolig behagelig. Hvite sneakers og en hvit T-skjorte, tar deg langt, enten du er i PAris eller New York.

Knepp opp en ekstra knapp

Men jeg foretrekker yndlingsblusen – igjen i Polyester – den krøller jo ikke og er lett som en plett – og så lenge man knepper opp den ekstra knappen er man fortsatt innenfor bygrensen.

Da mangler bare de store, mørke solbrillene, som du kan ta på deg uansett vind og vær.

paris-bodilfuhr.no-mote-solbriller
Store, mørke briller og rød leppestift topper uniformen.

Og syns du dette blir hakket for fargeløst, tar du på den røde leppestiften og voila: Du kan trygt steppe ut i verdens vakreste by uten å bli ubehagelig oppmerksom på deg selv. Det er jo hele poenget for en voksen kvinne, og føle seg vel og se akkurat så bra ut at det blir plass til både deg og omgivelsene. Det er tross alt bare julaften en gang i året.

Dra frem yndlingsskjerfet

Men syns du ovennevnte «uniform» høres hakket for kjedelig ut, kan du dra frem yndlingsskjerfet. Gjerne fra Hermes eller Gucci, som vitterlig lager de vakreste silkeskjerfene på planeten. Bare pass på at fargene gir glød til ansiktet ditt, ikke trekker all farge ut.

paris-bodilfuhr.no-mote
Høye hæler og silkeskjerf piffer opp sånn passe.

Når kvelden kommer , kan du steppe opp uniformen med smykker, høye hæler og en sort jakke over  silkeblusen.

Jeansen kan skiftes ut med skinnbukser, og de høye hælene med ballerinasko, men er det knallvarmt og deilig er det ingenting i veien med en liten, sort kjole.

Ta med et stort, varmt skjerf for sikkerhets skyld . Og de nevnte store, mørke solbrillene kan du ta på deg – uansett vind, vær og dagsform. Sammen med den røde leppestiften kureres en hvilken som helst form for bakrus. I alle fall utenpå.

Bon voyage!

4 kommentarer

Legg inn en kommentar