Mote med Måte

Neste sommer blomstrer på

Det nærmeste jeg kom en rød tråd etter Oslo Runway SS18 visninger denne uken, var de røde nettingstrømpene jeg fikk i en goodiebag.

Årets trender fortsetter

Men såvidt jeg kan bedømme etter å ha gledet meg over vår nasjonale moteuke, fortsetter trenden fra i år med flagrende volanger, masse rosa,  jeans fra topp til til tå og ikke minst: drøssevis med blomster.

bytimo-theatercafeen-oslorunway
Det var omtrent like mange damer i ByTimo kjoler ved bordene, som på «catwalken». Alle foto: Bodil Fuhr

Sterk åpning sånn sett på tirsdag med Frokost på Theatercafeen i ByTimos regi.

Og for en regi! Et hav av blomsterkjoler i florlett viscose, skred forbi bordene, dekorert med hortensia, bellinis og rosa makroner for anledningen.

Fantastisk suksess

Så får man heller leve med at ens egen tid for småblomstrede, lange kjoler er forbi. Og glede seg over ByTimos internasjonale suksess og fantastiske utvalg i farger, mønstre og fasonger. Man kan bli romantisk av mindre.

Victoria B. Vallenes flagrende kjole med tegnet valmuemønster, er min favoritt.

Og skulle lysten på noe blomstret likevel ta overhånd, viste Victoria B. Vallenes sitt geni med et valmuemønster in the making. For oss som ikke liker mønster, men av og til får lyst på litt liv.

Sober Vallenes kolleksjon

Hennes sobre kolleksjon holdt seg trofast til den viktorianske trenden, med høyhalsede blusetopper og kreative tolkninger av trenchcoaten. Så skled den umerkelig over i de glade 20-årene med dansende frynser på alt fra jakker til skjørt. Men den delikate paletten i beige og lyseblått, var en Jane Austen-roman verdig.

Moods of Norway er blitt mer monokrome med årene.

Moods of Norway, nå tilsynelatende mer inspirert av Munch enn traktorbøndene, okkuperte den motsatte enden av skalaen, med mørke edelstensfarger og damer i dress.

Androgynt fra Moods

Usedvanlig velkuttede, ensfargede dresser med diskret sleng og figurnære jakker.  I tråd med den androgyne looken, fikk gutta de vakreste, storblomstrede skjortene, men disse kan jo fint fungere som «boyfriend-shirts» på damene også.

line-of-oslo-mode Aleksandra Ørbeck-Nilssen
Ingen presenterer Line of Oslos mer etniske blomster-trykk vakrere enn Afrikadronningen Aleksandra Ørbeck-Nilssen.

Bare feminint hos Line of Oslo, med blomsterkjoler og deilig, myke sport- og- strikkeplagg man kan kroe seg i etter arbeidstid.

Feelgood fra Line of Oslo

En skikkelig feelgood-kolleksjon med mykt strikkede bukser og gensere, supre maxikjoler med gullkruseduller og mer etnisk-inspirerte trykk – for alle dem som vil ha et alternativ til den typiske blomsterkjolen.

Mer mote på tirsdag!

Men moteuken viste mye mer enn blomster! Les om de stikk motsatte trendene til tirsdag!

2 kommentarer

Legg inn en kommentar