Herlige Folk

Move over Schwarzenegger!

-Etter at du har vært i helvete, kjennes jo hver dag ut som himmelen. Når jeg tar sykkelen og tråkker meg oppover Hollywood Hills, klarer jeg ikke å la være å smile!

fullsizerender-2

Jeg treffer Kevin Gordon i en såkalt gated community, nord i Hollywood, der jeg bodde i våres. Naboen, skal det vise seg, kommer rett fra treningsstudio i kjelleren og har ikke tatt bryet med å kle på seg. Den nakne, gigantiske og perfekt proporsjonerte overkroppen  fyller den smale gangen mellom leilighetene.

Looking good blir et understatement.

kevin

Først etter at sjokkbølgen av muskler, killer smile og flagrende, beksvart hår har lagt seg, kommer jeg på at jeg burde spurt om å fotografere ham.

Jeg går tross alt på fotokurs og mangler modeller.

Heldigvis spotter jeg dette fysiske overmennesket senere på dagen. Han går også på New York Film Academy, der han studerer acting. Naturligvis.

Men det er ikke hans første forsøk på berømmelse.

 I Australia stopper de  ex-fotballspilleren på gaten for autografer. Det er bare tre år siden han nådde toppen som fotballspiller som 23-åring.

Men berømmelsen, pengene, damene – alt han hadde drømt om siden han begynte å spille fotball som 10-åring, gjorde ham ganske enkelt ikke lykkelig. Og det var det han aller helst ville være.

kevin-portrett

Tre kneoperasjoner, tre hofteoperasjoner, to inngrep i lysken og en brukket nese senere, vurderte han å legge opp. Han spiste smertestillende hele det siste året .

-Og du vet – når det regner, så øser det ned. Jeg fikk stadig sterkere smerter i hoften, den nye coachen likte meg ikke og kjæresten min klaget ustoppelig på at jeg alltid var bortreist.

Så Kevin- en handlingens mann – slo opp med kjæresten, og kom seg ut av den gullkantede fotballkontrakten to år før tiden, ved å foreslå halv lønn mot at coachen ble kvitt han. En bra deal for begge.

I tillegg til de to husene han hadde investert i underveis i den gullkantede sportskarrieren, hadde Kevin nå nok inntekt til å jakte den nye drømmen: en skuespillerkarriere i Los Angeles.

Arnold Schwarzenegger er det store forbildet. Fordi han mestret overgangen fra en suveren sportskarriere til skuespiller. Dessuten er han en motiverende fyr. 

kevin_0416_0064

Hver kveld spør Kevin seg selv, i god Schwarzenegger-stil ; har jeg virkelig gjort alt jeg kunne i dag? Hva kunne jeg kanskje gjort bedre? For å forbedre meg selv og det jeg gjør? Igjen. Igjen. Og igjen?

Studenten har høye mål. Om å bli en stjerne igjen. Men først og fremst er han opptatt av å nyte hver eneste dag, leve i øyeblikket i denne byen der drømmer bygges, siles og knuses hver eneste dag. For det er nå det skjer.

Jeg vet at når jeg blir en stor stjerne kommer jeg til å se tilbake på studietiden og savne leken og gleden over å være en av de andre.

Dessuten har han ennå mye å lære, den 190 meter høye, halvt kinesiske australieren. Da han begynte på utdannelsen for et halvt år siden, visste han ikke hva en monolog var.

Og kjæresten?

Først da han ikke hadde henne lenger, forsto han hvor viktig hun egentlig var. Det er en lekse han er glad han har fått med seg. Og en han gjerne slipper å repetere.

Legg inn en kommentar