Mote med Måte

Men julekjolen må ikke være rød

Tilbehøret, derimot, kan man boltre seg fritt med. Røde sko fra Ivanka Trump og strutsefjærjakke fra Escada garanterer julestemning. Om du ikke nøyer deg med røde lepper og negler.

Men den lille sorte kommer du ikke utenom, og den kan du ha mange av, så i alle fall du får følelsen av at du varierer. Jeg falt for denne, sorte fra Escada (hos Charisma), fordi den er akkurat passe kort og stram i livet, samtidig som den har en liten erm.

untitled_1116_0025-2

 

Men siden jeg ikke er kjendis, har jeg opptil flere fordeler: Jeg kan blant annet gå med samme selskapskjole om og om igjen. Da velger jeg den blå blondekjolen fra Diane von Furstenberg. Diane, blant venner.

Det er det etterhvert mange andre som også gjør. Ethvert stormagasin med respekt for seg selv, fra Steen og Strøm til Berlins KaDeWe, har et nennsomt fargeutvalg av denne enkle, ettersittende klassikeren med messing-glidelås i ryggen.

untitled_1116_0204-2

Da Kyle Jenner omsider ble Kaitlyn Jenner, var dette en av de første kjolene hun viste seg offentlig i. Ikke til å undres over, ettersom DVFs slagord da hun lanserte sine omslagskjoler på 70-tallet var «Feel like a woman – wear a dress».

Og det gjør vi så gjerne, de fleste av oss, når alle juleselskapene melder seg. Det er vel omtrent den eneste tiden på året det føles helt naturlig for de fleste norske kvinner å kle seg opp i kjole og hæler.

untitled_1116_0166-2

 

 

Men kjøp den i god kvalitet og gjør den så klassisk som mulig, da er sjansen stor for at du trives i den til neste år også.

Hvis du ikke vil være helt tidsriktig å kjøre på fløyel. Det er utrolig vakkert , og hos Charisma i Valkyriegaten, kan du finne alt fra kjoler til topper og joggebukser i dette luksuriøse materialet.

Velger du en sort, enkel kjole, kan du også la smykkene gjøre pyntejobben. Gå for store hengeøredobber, det er sesongens biggie.

outfit_1065169_1

Og heldige er de som kan investere i akkurat disse prakteksemplarene til 12.830 kroner fra Lanvin. Da dropper man selvfølgelig både halssmykket og alle armringene. Hvis du altså ellers er tilhenger av å tone litt ned.

Sko og veske tar du etter humør og anledning. Korte støvler, strikkejakke og mørke strømper hvis du vil pynte ned – og hudfargede strømper, høye hæler og jakke til de aller festligste anledningene.

God fornøyelse!

Legg inn en kommentar