Hjertesaker

Kanskje like greit å klemme et tre?

Jeg er en klemmer. Minst ti klemmer om dagen må man ha, for å opprettholde sin psykiske og fysiske helse, leste jeg en gang for mange år siden. Det kan holde hardt for en som bor alene. Men heldigvis har jeg gode kolleger.

Denne klemmingen har jeg betraktet som en helsebringende aktivitet, inntil det en dag under kuldeperioden ble ganske kaldt i det åpne landskapet på jobben.

Ikke no morgenklem og klaps her, nei!

Da gikk en morgenklem over i en gemyttlig klapping på ryggen, sånn for å få i gang blodsirkulasjonen, mens den klappende og jeg ellers sludret med en felles sjef før morgenmøtet.

– Det er kaldt, hutret vi, muntert beklagende.

-Men dere to kan jo bare trekke inn på et stillerom og virkelig få varmen, foreslo sjefen. Like muntert.

komplisert-gratis-gateklem
Kanskje like greit å få seg en gratis snømannklem i kulden

Det var sikkert en nødvendig øyeåpner. Noe helt uskyldig fra innsiden kan ofte fortone seg helt anderledes fra utsiden – spesielt i øynene til en dreven nyhetsjeger. Vi lever tross alt i en verden der alt fra amerikanske presidenter til franske nesten-presidenter tar seg erotiske friheter på jobben.

Kiss and blackmail

Vanlige folk må helst publisere akten på nett før det vekker oppsikt. Og akkurat denne – altså ganske kalde – dagen hadde det tikket inn en NTB-melding om «en mann fra Malmø» som ble dømt for utpressing etter «en hyrdestund på jobbtoalettet».

At Malmø-mannen filmet selve seansen, ville jeg bare tillagt tidens iherdige dokumentasjonstrang. Hvis det ikke hadde vært for at han presset «hyrdinnen» for 50.000 kroner i etterkant.

apekatter-seksualmoral-jobb
Selv apekatter har bedre seksualmoral.

Jeg vet ikke hva som drev disse menneskene mot hverandre, men det kan ikke ha vært gjensidig tillitt. For den dokumentasjonsdrevne kvinnen hadde på sin side utstyrt seg med mobiltelefon mellom brystene i forkant av dette som skulle vise seg å bli et «utpresningsmøte».

Viktig å se og bli sett

Slik fikk hun tatt opp samtalen, dømt mannen for utpresning og selv beriket seg med 8000 kroner i erstatning.

Moralen må være: Hold kolleger på armelengdes avstand – i alle fall på jobben. Og hvis en «storebror » likevel skulle se deg gjøre noe virkelig uskikkelig; vær en skikkelig «storesøster» og se rett tilbake.

Legg inn en kommentar