Mote med Måte

Jeg ønsker meg en blå kåpe. Nå!

Det burde være enkelt. En dyp marineblå, klassisk kåpe i rent snitt og skikkelig stoffkvalitet. Antageligvis grisedyr. Burde jo bare være å stikke innom Boss, Max Mara eller Armani, det. Merkevarer med sansen for alt det ovennevnte.

Men så enkelt er det ikke, har det vist seg, etter et par år (!) med research. Enten er kåpen dobbeltspent, slåbrok style, maskulin med skulderklaffer (!), posete i livet – kort sagt: alt som er feil for meg.

Feil blå kåpe

Feil kåpe fra Isabel Marant. Dårlig stoff, ufiks og dyr! Kr 5299 - 25%.
Feil kåpe fra Isabel Marant. Dårlig stoff, ufiks og dyr! Kr 5299 – 25%.

Andre, rimeligere merker, som kanskje fixer snittet perfekt; får ikke til fargen. Og verst av alt; stoffet virker billig – et absolutt no-no når man skal ha en klassiske marineblå kåpe. Da kan man jo like gjerne kjøpe en fuskepels. Nå som det er salg og greier.

Men jeg vil ha den perfekte, blå kåpen. Den som er rett i snittet, går akkurat ned til kneet, har smale slag og tre knapper. Den skal være dyp marineblå i en fast ullkvalitet med en touch av kasjmir. Kan det være så vanskelig?

Grønn fusk fra Isabel Marant

En digresjon: grønn fusk fra Isabel Marant. Satt ned 30% fra kr 5199.
En digresjon: grønn fusk fra Isabel Marant. Satt ned 30% fra kr 5199.

Hvorfor skal den kåpen som ligner mest på det jeg vil ha, bare finnes i Rosa? I størrelse 36?

Fordi man ikke finner den perfekte, klassiske marineblå kåpen på salg i januar?

Nettopp, sa den hyggelige damen hos Icon i Niels Juelsgate gate, der jeg var innom for å sjekke Celine , St Laurent og litt sånn snask før jeg dro lengre ned i by’n. Og jeg måtte jo bare si meg enig.

Nesten perfekt kåpe

Nesten perfekt kåpe fra Boss. Særlig når den er åpen. Kr 4.499 -25 %.
Nesten perfekt kåpe fra Boss. Særlig når den er åpen. Kr 4.499 -25 %.

Men det var før jeg for annen gang stakk innom Høyer på Eger, for å se om den grønne fuskejakken hadde kommet seg ned fra 30 til 50 prosent (det hadde den ikke).

Der snublet jeg, som ved et herrens mirakel, over en nesten perfekt, marineblå kåpe fra Boss! Stoffet kunne vært kraftigere, og den bulet liksom litt ut rundt hoftene (det er sikkert mange glad for, men det er ikke der det butter hos meg, for å si det sånn)

Men, i forhold til hva jeg hadde forestilt meg av pris – så var den latterlig billig i utgangspunktet – pluss satt ned 30 prosent! Pluss riktig størrelse!!!

Hvorfor kjøpte jeg ikke den på rappet?

Nesten perfekt fra Acne

Nesten perfekt, ikke på salg blå kåpe fra Acne. Pris: 8995.
Nesten perfekt, ikke på salg kåpe fra Acne. Pris: 8995.

Fordi jeg har sett en annen , nesten perfekt kåpe hos Acne. Den er litt for lang i forhold til hva jeg hadde tenkt meg, og den lar seg ikke engang lukke på en kald vinterdag, men den er kul. Superkul.

Og den fikk liksom den andre jakken til å se dørgende kjedelig ut. Selv om, når jeg betrakter bildene av de to variantene, jeg egentlig syns BOSS-jakken kler meg bedre.

Så nå tør jeg ikke kjøpe noen av dem. Tenk hvis jeg skulle være så heldig å finne en tredje variant – selve drømmekåpen – og så ikke ha råd til den!

Har jeg lett land og strand rundt (Los Angeles, Berlin, Stockholm for bare å nevne noen byer med gode shopping muligheter) i et par-tre år nå, kan jeg vel lete litt til.

Og når sant skal sies; så er det jo litt av moroa for oss sankere med svart belte, denne omstendelige kartleggingen av mulighetene før vi samler inn den perfekte godbiten.

Det er bare et spørsmål om tid.

Legg inn en kommentar