noione-EBNStudio-lakseskinn-vesker
KulTur

«Ingenting skal være nøyaktig hva det ser ut til å være»

Disse jentene! For annet år på rad har Hilde Pettersen Reljin og Rita Mostrøm Larsen scannet og pisket opp kremen av internasjonale artister innen kunst og mote og landet dem i Uncontaminated – en tredagers Kunst&Motefestival.

bjarne-melgaard-1

Onsdag ettermiddag åpner festen med spennende pop-up-utstillinger og en nyskapende fremstilling av verkene til Bad Boys Bjarne Melgaard og Bob Recine.

Det er moro med Norge ute i Verden, men av og til må Verden komme til Norge også. Gøy for dem og spennende for oss, mener jentene bak Uncontaminated ArtFashion festival.

img_1891

Til sammen har de tiår med utenlandserfaring innen mote, kunst og markedsføring fra New York, London og Paris. Nettverket spinner fra Andy Warhol-yndlingen Bob Recine til instagramstjernen IsabelitaVirtual og lokale “rising stars” som Maria Pasenau og Martin Schreiner

img_1890

Men hensikten er hele tiden å utfordre, provosere og overraske med det nye mot det etablerte i en ustoppelige marsj mot forfriskende, visuelle uttrykk.

I år er det selve presentasjonen av verkene som får en ny spinn med bidrag fra virtuelle wondermakers som Void og Planeta, samt skulpturelle plattformer fra Snøhetta.

bob-recine

-Ingenting skal være nøyaktig hva det ser ut til å være når Bjarne Melgaard og Bob Recine drar i gang festen med hovedutstillingen på skur 33. Du skal ideelt sett forføres og ende opp med et nytt syn på det du trodde du kjente, lover jentene. I’m in!

Men det er så mye som frister! Non stop over tre dager i denne nygamle bryggebydelen i Oslo. Det er bare å studere kartet på nettsiden uncontaminatedoslo.com og legge en plan for å få med seg mest mulig.

img_1889

For eksempel en liten bit av alle pop-up utstillingene som fyrer av et par timer før hovedutstillingen åpner onsdag. Jeg kommer uansett til å sikre meg en visuell jafs fra Salon Takeover der 10 fotografer , blant andre den internasjonale toppfotografen Dusan Reljin, skal utforske hår som et uttrykk for sosiale normer, blant annet!

Og, fordi jeg akkurat er kommet hjem fra tur med henne i Bangkok; vil jeg oppleve Hilde Marstranders industrielle overflater på restauranten ASIA.

img_1892

Hvis jeg da ikke ender opp med å bare svime rundt i et kreativt bylandskap med gode tilbud på alle kanter fra klokka 6 fredag ettermiddag.

Vi sees !

Legg inn en kommentar