Interiør

Hurra? Jeg skal pusse opp badet!

Bare to ganger før vært så absorbert av mine egne problemstillinger at jeg ender opp med å snakke om det ved enhver anledning; I selskap, på gaten, med naboen; kort sagt ; der det finnes folk.

Første gang var som spedbarnsmor, da jeg i selskaper kunne høre meg selv legge ut om bleieutslett og kvalitetsbæsj.

Dagen begynner på Badet

Litt verre andre gang, da jeg sluttet å røyke etter 15 år som nikotinslave. Ingen, absolutt ingen var i tvil om hva det medførte av selvdisiplin og andre pinsler.

Nå er det badet. Selve utgangspunktet for mitt daglige velvære. Stedet der jeg vasker søvnen ut av øynene, morgentristessen ut av sinnet og dynesvetten ut av armhulen.

grey-tiles-no-thank-you
Grå fliser? Nei takk.

I ukesvis, hver eneste dag, ca kl 7 om morgenen, kjenner jeg dem rett, vil håndverkere ringe på døren og borre, hakke og hamre ut de stygge grå flisene jeg har hatet av et rent hjerte i 17 år. Borre opp til den stakkars naboen over og den stakkars naboen under – begge eldre damer som lar hver dag ha nok med sin egen plage.

En av grunnene til at jeg ventet 17 år med å pusse opp , var at det nokså tidlig var snakk om å skifte de gamle soilrørene i gården. De har visstnok en levetid på 50 år. Våre er snart dobbelt så gamle!

Bedre føre var

Jeg ville vente til den jobben var gjort, naturligvis. Slippe en eventuell tvungen utskifting et år eller to etter at mitt bad ble ferdigoppusset.

Men så fikk jeg helt tilfeldig vite at gården ville finansiere utskifting av soilrør fra min leilighet og opp og ned til naboene. Jeg kunne skape gårdens første «rene celle» som det heter. Til fordel for meg selv og inspirasjon til andre. Gården hadde avtale med Rørleggersentralen, arbeidet var byggemeldt og i alt orden.

På loftet er soilrørene spjelket.

Trodde jeg. Inntil jeg ringte Rørleggersentralen som mente at det var mye bedre om det Rørleggerfirmaet som skulle gjøre badet mitt , også tok soiljobben.

Njaa. Bare litt anderledes enn det jeg ble fortalt i utgangspunktet. Som så mye annet i forbindelse med oppussingen av et bad.

Gjør grundig forarbeid!

Her gjelder det å holde tungen rett i munnen og hodet rett på søylen, for å si det sånn. Gjerne flere hoder, hvis du kjenner noen som har mere greie på dette enn deg.

Godt å vite at forarbeidet var i orden, når man sitter der på potten etter at støvet har lagt seg.

Men jeg har bestemt meg! For hvordan det skal gjøres og hvem som skal gjøre det.

Fortsettelse følger.

Legg inn en kommentar