Interiør

Hjelp! Hvordan skal jeg innrede badet?

Uansett hvor jeg plasserte vasken, ble det liksom feil. Badet mitt, som nå har badekar og en servant som nesten kræsjer med toalettet, er lite og vanskelig å innrede, trodde jeg.

Inntil jeg kom til Fired Earth , som tegnet to forskjellige løsninger som så helt strålende ut. På papiret.

Men hver gang jeg satt på do, det hender jo rett som det er, og forestilte meg hvordan dette ville se ut fra siden, bleknet begeistringen. Det ble bare sammenklemt og rart.

Skillevegg? Neitakk!

Og jeg ville i alle fall ikke ha en skillevegg midt i rommet, som ville få det til å se enda mindre ut. Og gi meg en lett følelse av klaustrofobi når jeg sto der og shamponerte håret med armene ut til siden. Man vil jo nødig kræsje med sideveggene.

Og  uten veggen ville det bli klønete. Jeg ville måtte brette sammen dusjvegger hver dag for å gjemme dusjen.

Jeg vil bare ha en enkel dusjvegg jeg kan dytte til siden når jeg er ferdig dusjet. Slik jeg så på hotell Admiral i Bergen i julen. Der fikk jeg en nærmest Eureka opplevelse av hvordan selv mitt lille badeværelse på 3,5 kvadratmeter kunne avgi en følelse av rom og velvære. Er det ikke det vi drømmer om, da?

En utvekst av en vask

Men jeg ville jo ikke ha den utveksten av en vask på motsatt side heller. Så jeg fortsatte å klø meg i hodet og involvere alt jeg kjenner av mer eller mindre profesjonelle estetikere.

En god hjelper fant jeg rundt hjørnet hos Bella i Bygdøy Alle. Italienske Daniele Bonvinci tegnet skisse på skisse i forsøk på å få denne bokstavelig talt ensidige løsningen til å fungere.

Der fant jeg også Moon, en halvmåneformet servant med underskap, akkurat det jeg trengte for ikke å skape ubehagelige hjørner midt på en vegg. Dermed kunne man tenke seg noe som lignet dagens løsning.

Snu på vasken?

Likevel; dusj og vask på samme side kunne kanskje funke om vasken snus 180 grader inn mot kortveggen? Ja, det kunne den kanskje, hadde det bare ikke vært for det irriterende hjørnet med plass til soilrørene.. Der røk 30 cm inn mot veggen. Søren.

half-moon-solution
Halvmåneformet vask blir løsningen.

Så badeballen lå litt død en stund, inntil en håndverker, som skulle legge inn et anbud på jobben, foreslo å flytte vasken til den andre siden av rommet. Vasken kunne godt være ved siden av toalettet, uten at det gjorde noe.

Endelig et bra forslag!

Ja! Glimrende! Så begeistret var jeg at da en arkitektvenninne av en venninne kom innom for å ta en titt og komme med sitt forslag, var jeg nokså sikker på at dette ble den endelige løsningen.

-Men her er det jo bare en ting som betyr noe, sa arkitekten, Anne Pedersen, som drev eksklusive Boffi Kjøkken og bad i mange år, du må ha space!

final-solution
Den endelige løsningen!

-La dusjområdet være der det er, ikke finn på å putte inn en vask på samme side. Ha en mobil glassvegg på siden, som bare kan slås inn. Og så har du bare en liten vask, her på siden , der hvor vasken er i dag.

Og sånn blir det. Riktignok ikke med så mye skapplass som jeg kunne ønsket meg, men så har jeg da også omtrent tre ganger mer i dagens skap enn hva jeg faktisk trenger.

Her skal det ryddes plass!

Legg inn en kommentar