Mote med Måte

Halvhjertet fløyel og luktfri purpur

Ingenting sier mykt og deilig som fløyel. Silketrådene danner til og med hjerteformer, før de kuttes over og ender opp som en av verdens mest sensuelle teksturer.

Ikke overraskende oppsto denne teknikken under et sultanat i Kairo på 1300-tallet. Sanseligheten hadde gode kår blant overklassen på den tiden. Og fløyel var et uhyre kostbart materiale.

outfits_ingvill_16_0916_0131
Fløyelsskjørt (Charisma Boutique), Kasjmirgenser og semsket veske. Vi ser frem til en myk høst. Alle foto: Elisabeth Snaprud

I likhet med purpurrødt, den mest kostbare og naturlig nok da, også den mest populære fargen blant den italienske overklassen i renessansen. Selv om det luktet mer av død og grønne skoger når purpursneglene ble samlet i store tønner og satt til å råtne for å få frem den magiske fargen.

Sånt slipper vi, heldigvis, for denne høsten skal det være både fløyelsmykt og rødt. Og det må  gjerne være korall-eller purpurødt, visstnok den fargen som tiltrekker flest menn. Veldig passende om man vil danse, for eksempel.

Og selv om du bare har tenkt deg på jobben, er et purpurrødt fløyelsskjørt helt på plass denne sesongen.  Bare sørg for at fargen er på sitt dypeste, med så mye svart at du ikke ser ut som et norgesflagg uten korset.

outfits_ingvill_16_0916_0141

Eller velg en annen farge; fløyel er særlig vakkert i dype, grønne, blå og gule edelstensfarger, som også minner om italiensk renessanse.

Og med sesongens solide utvalg av strikk, finner du lett noe ribbestrikket og lunt som kan gi den nødvendige, hverdagslige kontrasten til det luksuriøse tekstilet. Den sorte kasjmirgenseren på bildet er en vintage piece fra DKNY.

50 denier strømpebukser fra #Wolford, gir den perfekte, matte, myke overflaten du vil ha mot de korte bootsene, som er såå riktige nå.

outfits_ingvill_16_0916_0142

Mine er fra danske A pair, et skomerke som har en særegen evne til å koble god, aktuell design med relativt snille priser.

Og vesken ? Invester i en romslig totebag til hverdags. Denne i dyplilla fra #Lanvin, er en av de smarteste investeringene jeg har gjort.

fullsizerender

Det eneste problemet er hvordan jeg skal få den til å vare evig. Skomakere er som kjent ikke spesielt glad i å fixe rufsete veskestropper.

Legg inn en kommentar