martina-navratilova-claudia-ravn
Herlige Folk

Er det ikke hun Navratilova som sitter der borte?

Joda, det er det, bekrefter den norske designeren, interiørarkitekten og jetsetteren Claudia Ravnbø, som vet hvem nesten alle store berømtheter er. I alle fall Martina Navratilova, verdens fremste kvinnelige tennisspiller, siden ex-mannen til Claudia var en kjent tennisspiller.

bodil-fuhr-claudia-ravn-paris-maison-ravn
Fiin restaurant på Trocadero-plassen, skulle det vise seg.

Nå sitter vi på Trocadero plassen med Eiffeltårnet rett der borte og altså den ikoniske tennisspilleren på nabobordet. Jeg leker paparazzi, mens Claudia er mest opptatt av den mørke skjønnheten ved siden av, kan det være den sangeren hun nylig møtte i Los Angeles?

Verden som lekegrind

Hun spør like godt rett ut; Claudia har lenge hatt verden som sin lekegrind. Hun føler seg trygg der. Og hun har forlengst notert at den arabiskutseende damen og hennes to små døtre, alle har Chanel håndvesker.

maison-ravn-paris-vesker-bodilfuhr.no
En couture-veske fra Maison Ravn byr på eksklusive materialer og raffinerte detaljer.

Altså potensielle kunder for Claudias håndvesker fra Maison Ravn, et brand hun har bygget opp sakte, men sikkert siden hun laget opp noen eksemplarer for seg selv og venninnene i Geneve. (ble jo så kjedelig med alle Hermes veskene i krokodille-skinn!) Kate Moss falt pladask for en av dem (vesken, altså) på en restaurant. Ref min Aftenposten-artikkel fra 2014.

Rik, vakker og begavet

Jepp, rike, vakre og berømte mennesker er Claudias spesialitet. Selv er hun bare rik, vakker og begavet, stakkar. Samt trofast mot sine venninner fra Norge. De har akkurat feiret en av dem på in-stedet Firehouse i London, og Claudia er forspist på Michelinmat og champagne når hun stepper ut av drosjen i sine Givenchy-sandaler foran sin fasjonable leilighet på 300 kvadratmeter i Avenue George Mandel.

claudia-ravn-bags-paris-bodilfuhr.no
Her mixer Claudia alt fra krokodille- og pyton-skinn til antikke broderier.

Der har hun rikelig plass til både atelier og de fire barna hun har eneansvar for.

Maman ! To skjønne små hunder og de to vakre minstebarna er henrykt over å ha mor hjemme, men jeg får likevel en kvikk omvisning i leiligheten; vel kvikk og kvikk, den er jo kjempestor! det er som en reise i skjønne materialer og farver.

Bedre enn Chanel

Ikke minst på atelieret, der hun og assistenten klekker ut nye , fantastiske vesker i skinn, antikke stoffer og sølvbelagte lenker. Mye vakrere og minst like eksklusive som de Chanel-veskene den arabiske skjønnheten omgir seg med.

paris-maison-ravn-trocadero-bodilfuhr-no-fot-bodil-fuhr
Claudia slenger seg nedpå en stakket stund.

Men alt har sin tid, og selv om jeg allerhelst skulle ha slengt meg ned i en av de bløte sofaene med et glass vin og utsikt til Fiona Raes fantastiske malerier, er jeg kjempesulten! Og det lekre kjøkkenet er tomt for mat.

Heldig bordplassering

Så det blir en naborestaurant, da. Vanligvis går Claudia, assistenten Isabel og de to ungene på en deilig pizza restaurant, men takket være min glutenallergi, ja jeg sier takket være, for damen ved nabobordet  viser seg å være mye mer enn en sanger fra Los Angeles.

claudia-ravnbo-paris-vesker-bodilfuhr.no-foto-bodil-fuhr
Vi kunne spist hjemme hos claudia, men kjøleskapet var tomt.

Let’s keep in touch, I’ll give you my number, sier den mørke nabodamen, etter lengre samtaler mellom bordene der det kommer frem at døtrene går på samme rideskole, de har omtrent samme forhold til skjødehundene sine og de er begge skilt og begge har et tydelig forhold til labels; Claudia med sin Vetement t-shirt og Kasia, som det viser seg at hun heter, med sin tilsvarende fra Balenciaga.

martina-navratilova- kasia-al-quarani
Selv skjødehundene og barna kom etterhvert godt overens.

Hennes Høyhet prinsesse Kasia Al Thani, der altså. Exmann: broren til emiren av Quatar, som hun skilte seg fra etter at hun avslørte en banksvindel på 500 millioner kroner, ifølge Wikipedia. Sånt blir det gode skilsmissekontrakter av. Dessuten driver hun verdens mest luksuriøse nettside: savoir-faire.com der folk kan kjøpe luksusvarer bak sine egne plysjforheng.

Ravn – vesker, for eksempel.

Legg inn en kommentar