egypt-bodil-fuhr-.no
Kule Turer

Endelig gjensyn med pyramidene i Egypt!

Nå er det dags for en tur til Egypt . En tur jeg har gledet meg til i mange år, helt siden jeg var der på en liten svipptur for over tyve år siden.

Jeg ble så grepet av de massive minnesmerkene fra en annen tid at jeg bestemte meg der og da for å komme tilbake.  Uten å måtte forholde meg til annet enn min indre opplevelse i et reiseselskap som var innstilt på det fantastiske, eller hellige , om du vil. Like fullt som de historiske og vitenskapelige fakta.

egypt-pyramide-bodil-fuhr
Man røyker ikke på innsiden av en pyramide. (Foto: Rune Venjar)

Nå har jeg funnet det. Et reiseselskap som spesialiserer seg på hellige steder på jorden. Og som visstnok leverer med en reiseplan og en guide som løfter opplevelsen til et nytt nivå.

I løpet av 10 dager skal vi besøke nesten dobbelt så mange pyramider, templer og hellige steder. Reisen starter ved et 5-stjerners-hotell i Giza med romutsikt til pyramidene og fortsetter i zik-zak langs Nilen via kamel, buss, lokalfly og et 4-dagers cruise.

Adgang til Kongens kammer

Det religionshistoriske kalaset avsluttes med et «privat besøk» i Den Store Pyramiden i Giza, der vi får til gang til kongens kammer for en siste meditasjon.

Som vår reiseleder uttrykker det i en forhåndsmail ;  man smetter ikke innom denne pyramiden første dagen. En slik opplevelse må man være sjelelig forberedt på.

egypt-pyramide-bodil-fuhr
Sjelelig uforberedt. På innsiden av Den Store Pyramiden for 22 år siden, (Foto: Rune Venjar)

Jeg gleder meg helt vilt og forbereder meg både i tanke og handling, naturligvis. Jeg skal jo ri på kameler om dagen og kle meg til femstjerners middag om kvelden, i alt fra 15 til 35 grader. Så det blir ikke den minste kofferten, for å si det sånn.

Samsonites kamskjell

Hadde det ikke vært for min bulkete gamle Rimowa, (som jeg nå må til Køln for å reparere!) hadde jeg vurdert en klassisk Samsonite med det karakteristiske kamskjell mønsteret. Bare fordi Kamskjellet jo er pilgrimenes emblem på vei til Santiago de Compostela, der den hellige St Jacob visstnok ligger begravet.

samsonite-bodil-fuhr-mikke-mus
Samsonites kamskjell kommer i mange varianter.

Og for meg blir turen til Egypt en slags pilgrimsreise. En påminnelse om den fantastiske kloden vi besøker for en kort tid . Til tross for kriger, miljøkatastrofer og et eksplosivet Midt-Østen som ikke akkurat inviterer til turisme.

Andektig turisme

Men som guiden vår uttrykker det i sin forhåndsreklame; Jeg kommer ikke med mer informasjon enn at dere kan nyte disse storartede bygningene i deres stille sinn.

En slags andektig turisme, med andre ord.

Det går jeg for!

Legg inn en kommentar