Mote med Måte

Elsker deg akkurat sånn som du er

Tenk å være dama til Billy Joel, Love-you-just-the-way-you-are-Billy, som i alle fall i følge sangteksten ikke hadde noe å utsette på damen sin.

Nå var det ikke så mye å forandre på modellpene Christie Brinkley. Hun var akkurat passe og enda litt til. I alle fall på 80-tallet.

christie-brinkley-dont-go-changing
Dama til Billy Joel måtte love å ikke forandre seg. Det løftet har hun tatt på alvor.

Men akkurat som alle oss andre, er hun blitt adskillig eldre, og det er kanskje enda vanskeligere når man har vært så innmari perfekt i utgangspunktet.

Selvtillitt er hott

Med mindre man altså er blitt elsket akkurat som den man er, ikke den man ser ut til å være . Denslags bidrar til god selvtillitt, rangert som den mest attraktive egenskapen hos et menneske, både blant kvinner og menn.

Men, heldigvis! om man ikke strutter av selvtillitt i utgangspunket, kan man kle seg slik at det monner litt. Og Christie vet råd, ifølge Vogue.com, for de godt voksne kvinnene. Etterhvert som kroppen mister ungdommens spenst, må man ta visse hensyn.

Hold det komfortabelt!

 • Brinkley prøver å balansere mellom det kroppsnære og det komfortable, noe hun tydeligvis mestrer fint. Lakmustesten; Hvis noe kjennes ukomfortabelt, er det som regel for stramt.
 • Hvis noe kjennes ukomfortabelt, kan det se ut som du prøver for hardt, ifølge Brinkley. Prøver å se ung, sexy, hva-vet-jeg ut.
 • Voksne damer må tvertimot utstråle en særlig følelse av komfort, ifølge Brinkley, som har tenkt en del på dette. Ikke minst etter at GAP hyret henne som modell sammen med bare tenåringer i sin siste kampanje.

  christie-brinkley-feels-comfortable
  Komfortabelt nok, ifølge Brinkley
 • Hold det enkelt, sier Brinkley. Hun føler seg best i et par gamle jeans, en kasjmir genser eller en hvit button-down skjorte.
 • Men uansett hvor dyr og lekker den er, ligger hun unna boucle jakken fra Chanel, den gjør henne visstnok bare eldre. Det rådet skulle være greit å følge for de fleste av oss.
 • Og så har hun et smart tricks, den godeste Brinkley. Hun stoler nemlig på barnas motesensorer (de er i 30-årene) når hun skal oppdatere seg.
 • De av klærne hennes som barna låner og ikke leverer tilbake av seg selv, er naturligvis de kuleste, har hun regnet seg frem til. Så de sørger hun for å få tilbake. Untatt Chaneljakken, da.
 • No Chanel for Christie Brinkley
  Dette er ingen Chaneljakke.

Men så blir hun upraktisk. En sommerdag i The Hamptons kler hun seg alltid i en badedrakt først, så bukse og genser/bluse. Målet er nemlig å havne i vannet så raskt som mulig.

Helst før man skal på toalettet, da, tenker jeg. Alle vet jo hvor klønete det kan bli.

Og hva med etterpå? Skal man soltørke naken, da? Eller lage turban av et medbragt håndkle?

Det sier hun ingenting om, den høyt elskede damen. Men jeg gjetter på soltørken, ettersom hun går for det komfortable.

Legg inn en kommentar