diane-von-furstenberg-bluse-perfekt
Mote med Måte

Bare eeen bluse til. Gjerne fra Diane von Furstenberg

Det er klart man kan få nok silkebluser. Mer enn nok. Det bare føles ikke sånn når man kommer over den ultimate versjonen fra Diane von Furstenberg. Silkesort, med passe diskret mønstring i helt riktige farger.

DvF – denne belgiske prinsessen av et moteikon fra 70-tallet – pleide å levere big time så sent som på 90-tallet. Fantastiske bluser og omslagskjoler i jersey eller kvalitetssilke i bare akkurat den rette fasongen og de rette fargene.

Slik har det ikke vært på denne siden av årtusenskiftet. Posete, tantete kreasjoner i skrikende blåtonefarger er i alle fall ikke noe for meg. Men jeg sjekker alltid ut kolleksjonen hennes. For få andre designere har så bra kvalitet til så god pris.

diane-von-furstenberg-dress
Bra på Diane von Furstenberg, men ikke min stil.

Og så kom 2017. Året da Diane von Furstenberg, Diane, som hun omtales i motekretser, dukket opp på nettet som lærer i Masterclass for moteelever, kanskje etter å ha ansatt nytt og friskt blod i egen bedrift.

For plutselig fant jeg både det ene og det andre i racken hos Høyer på EGERtorget. En kremfarget silkebluse med sorte prikker, som falt så nydelig ned mot hofter og håndledd at jeg aldri ville drømme om å vaske den, bare rense. Hadde ikke fargen vært akkurat litt for hvit, hadde jeg tatt meg råd til den.

Og kjolen! I min absolutte yndlingskombinasjon: kamelfarget bunn med sorte flekker. Litt sånn leopard uten å bli tacky.

diane von furstenberg bluse
Fiin, men litt for hvit.

Men kjole? På lange meg? Det ser helt supert ut på min tilsvarende høye venninne, men hun er liksom kjoletypen, i motsetning til meg.

Bra for dem med timeglassfasong

Feel like a woman, wear a dress, var Diane von Furstenbergs slogan da hun slo gjennom med sine omslagskjoler på 70-tallet. Disse småmønstrede kjolene i tykk jersey-kvalitet er like aktuelle i dag – for dem med timeglassfasong og kanskje et par ben de helst vil skjule.

Jeg har ingen av delene og føler meg hverken mer velkledt eller kvinnelig når jeg prøver meg på en utgave. For selvfølgelig har jeg prøvd dem – kjolene er fantastiske.

diane-vin-furstenberg-dress.leopard-print
For mye kjole for meg.

Men denne Diane von Furstenberg kjolen har noe ekstra, den er nemlig så flortynn at jeg kan bruke den som lang jakke over jeans og t-skjorte. Den perfekte måten å kle seg opp på ferie i Los Angeles, der dressing down på dagtid er selve urkoden. Men man har jo lyst til å føle seg fin for det. Uten å krepere i varmen.

Bra på eksotiske reiser!

Dessuten blir jeg minnet om mine seneste reiser til Thailand, Dubai og Gambia, der kjole med lang arm og skjørt godt over kneet var et must , jeg følte meg helt overeksponert med mine kjoler til rett over kneet.

Og jeg som skal til Egypt til høsten! På Mystery Tour! Kanskje jeg må ha den likevel. Nå som den er på salg og allting. Hvis jeg er riktig heldig, da. Håper det!

Legg inn en kommentar