Mote med Måte

5 klassiske trender for sommeren

Ingen nyheter er gode nyheter. I alle fall for dem som liker å bruke de dyreste designplaggene over flere sesonger.

Mye gammelt nytt

Og det er mye gammelt nytt for sommeren. For eksempel de flagrende blomsterkjoler og volanger,  tett opptil bohemelooken, som denne gangen heter ibiza boheme ifølge ELLEs trendbibel for ss 2018.

blomstrete kjole-miss-maya
Striper eller blomster? Valget er fritt og stort. Her fra Miss Maya.

Discofeberen, med paljetter, enarmede bluser, og metalliske stoffer, holder fortsatt hoff, for ikke å snakke om sportsmoten; med friske farger, striper og sportsplagg som utgangspunkt.

Nok paljetter i Sonia Rykiel toppen med sin mørkeblå sommerfugl.

Alt det ovennevnte er brukbart for oss godt voksne, om vi bare utøver beherskelsens kunst og legger inn elementer på en kledelig måte. Påfugler med slitte fjær er ikke noe man setter på utstilling.

Pudderpasteller er brukbart

Sukkersøte pasteller er vel også noe man strengt tatt forbinder med ungdom. Pudderpastellene, derimot, dueblått og såkalt gammelrosa kan være særlig kledelige. Men hold dem opp mot ansiktet før du bestemmer deg.

rosa-sko-mote-bodil-fuhr
Hvorfor ikke rosa sko?

Så kan du kjøre på, gjerne med flere pastellfarger på en gang , i løse, litt oversized plagg, som skapt for behagelige sommerdager. Men ligg unna Hawaiikransen!

La underkjole være underkjole

Og hopp over kolliderende primærfarger a la 80-tallet. Det er ikke noe å strebe etter for stilsikre damer over 50. Like lite som den gjennomsiktige trenden og underkjolen med spaghettistropper man nå kan bruke som kjole. Gjerne under en t-skjorte, noe som ser feil ut på alle andre enn en klesbevisst 20-åring.

holzweiler-red-fashion
Men gjerne litt fargekræsj i tilbehøret – her fra Holzweiler.

Ekstra fjær og frynser som svinger med den effektive gangen er heller ikke tingen. Langt mindre den ukledelige city shortsen, som av en eller annen grunn holder motefortet.

Så hva blir igjen for oss middelunge som fortsatt vil henge med uten å bli patetiske?

Klassikerne, selvfølgelig.

trenchcoat-klassisk-mote-bodil-fuhr
Trenchcoaten kan godt være helt vanlig også.
  1. Trenchcoaten. Som nå skal pimpes med de underligste variasjoner. Men hvorfor ikke bare gå for den man har? Og koste på seg et nytt skjerf for nyhetens skyld. Jeg blir aldri lei den mørkegrønne trenchen jeg kjøpte på outlet utenfor Palm Springs for 15 år siden.
  2. Denimen. Lyseblå punkjeans med huller er ut. Uten at jeg feller noen tårer. De blankpolerte, mørke jeansene , derimot, er på plass. Gjerne med høyt liv og ekstremt vide ben. Her har norske Tom Wood et særlig bra utvalg.
  3. Marine – looken. De hvite buksene og den blå genseren. Eller omvendt. Og naturligvis stripegenseren. Striper i det hele tatt. Og om du, som meg,  foretrekker monokrone antrekk, kan du slippe deg løs på veskefronten. Gjerne to stykker ad gangen.
  4. For ikke å glemme blyantskjørtet. Ifølge Vogue skal det nå bæres med flate sko, men skulle du føle for noe mer gammeldags eleganse  a la italienske filmstjerner fra 50-tallet, er det høye hæler som gjelder.

Én kommentar

Legg inn en kommentar